26 Eylül 2024 Perşembe

Yaşamını yitiren Özsoy son yolculuğuna uğurlandı

Sosyalist Mustafa Özsoy yaşamını yitirdi. Ailesi, yoldaşları ve dostları Özsoy'u Fındıklı'da toprağa verdi.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi'nin (ESP) bir dönem Rize Fındıklı İlçe Başkanlığını, bir dönem de HDP Rize il temsilciliği görevlerini üstlenen Mustafa Özsoy yaşamını yitirdi.

Özsoy ailesi, yoldaşları ve dostları tarafından Fındıklı'da son yolculuğuna uğurlandı.

Özsoy anısına devrim şehitleri için yapılan saygı duruşu sonrası mücadele hayatı anlatıldı. Özsoy'un anılarının yaşatılacağı ve mücadelenin süreceği belirtildi.

KÖSE: BİZLERE ÖRNEK BİR KİŞİYDİ
ESP Fındıklı Temsilcisi Tugay Köse söz aldı. Birçok imkanı elinin tersiyle iten Özsoy'un zorlu süreçlerden geçtiğini anımsattı. Köse, "Zindanlarda, zor koşullarda yaşamını sürdürmeye çalıştı. İnançları uğruna devrime ve sosyalizme olan bağlılığından dolayı o sınavları başarıyla geçmiş bir yoldaşımızdı. Yaşamı boyunca mütevazi kişiliği, direngen duruşuyla bizlere örnek olmuş bir kişiydi" diye anlattı Özsoy'u.

Özsoy'un nerede bir mücadele varsa orada olduğunun altını çizen Köse, "Çünkü bir devrimciydi çünkü o sosyalizme inanmış bir yürekti. Bizlere bıraktığı mirası saygıyla selamlıyoruz. Güle güle demiyoruz çünkü inanıyoruz ki o büyük gün geldiğinde faşizmin burçlarına kızıl bayrağımızı diktiğimiz anda mutlaka birlikte halaya duracağımıza, horona duracağımıza inanıyorum" dedi.

ÇEPNİ: HAYATINI BİR ŞİİR GİBİ YAŞADI
HDP Milletvekili Murat Çepni de kısa bir konuşma yaptı. Mütevazi, emektar, bilge bir devrim emekçisini sonsuzluğa uğurluyoruz. Hayatını bir şiir gibi yaşadı, O'nunla yan yana olduğumuzda hatırladığım bir duygu var o da şudur, O'nun yanında kendinizi her zaman eksik hissederdiniz. Çünkü öylesine sadeydi ki, öylesine gönülden ve candandı ki birçok duygunuz O'nun karşısında abartılı olabilirdi.  Bugün en çok ihtiyacımız olan şey mütevazi, bilge yoldaşımızı iyi anlamak, bıraktığı mirası bir yaşam haline getirmektir" dedi.

'İDEALLERİNİ YERİNE GETİRMEYE KARARLIYIZ'
Özsoy'un herkesle derinlikli bir ilişki kurduğunu, siyasi sohbetler yaptığını aktaran Çepni, "Bazen eleştirel, bazen özeleştireldi. Ama mutlaka ne yapmak gerektiğini konuşurdu. Ardından en çok yapacağımız şeylerden biri mirasıyla anmak ve O'na layık olmaya çalışmaktır. Mustafa abiyi sonsuzluğa uğurlarken hepimizin binlerce sözü var O'nla buluştuğumuz her ana dair konuşacağımız çok şey var ama aşk olsun sana bizi öksüz bıraktın, aşk osun sana böyle tertemiz bir miras bıraktı, aşk olsun sana bıraktığın idealleri mutlaka yerine getirmeye kararlıyız. Daima bizimlesin daima seninleyiz" ifadelerini kullandı.