27 Eylül 2024 Cuma

Yardım için Yunanistan'dan gelen devrimciler gözaltına aldı

Depremin ardından Yunanistan'dan gelerek arama-kurtarma çalışmalarına katılan T-34 İşçi Takımı, Antakya'da TEM polisleri tarafından gözaltına alınarak Yabancılar Şubesine götürüldü. Gözaltı merkezine giden ÇHD'li avukatlar, ihbar bahanesiyle yasadışı gözaltı ve telefon inceleme işlemi yapıldığını duyurdu.

AKP-MHP iktidarı, halklar arasında örülen dayanışmayı engelleyip yardım malzemelerine el koyarken, şimdi de Avrupa'dan gelerek arama-kurma çalışmalarına katılanlara yöneldi.

Yunanistan'dan gelerek Antakya'daki arama-kurtarma çalışmalarına katılan İlektra Apostolou Derneği'nin 3 üyesi TEM polisleri tarafından gözaltına alındı.

T-34 İşçi Takımı adıyla Antakya'daki çalışmalara dahil olan Alexis, Takis ve Mihail'in Armutlu Mahallesi'nde gözaltına alınarak Yabancılar Şubesine götürüldüğü öğrenildi.

ÇHD: YASADIŞI GÖZALTI İŞLEMİ YAPILDI
Yunanlı devrimcilerin gözaltına alınmasının ardından Hatay Emniyet Müdürlüğüne giden Çağdaş Hukukçular Derneği'nden (ÇHD) avukatlar, polisin gözaltı gerekçesini ihbara dayandırdığı bilgisini paylaştı. Sosyal medya hesabından açıklama yapan ÇHD'li avukatlar, idari sebepler ile işlem yapıldığı söylenmesine rağmen, gözaltına alınanların yasadışı bir şekilde telefonlarına el konulduğunu ve inceleme yapılmaya çalışıldığını aktardı.

Fiili gözaltı işlemi yapıldığını duyuran ÇHD, "Ülkeye vize ve pasaport prosedürlerine uygun şekilde giren Alexis, Takis ve Michail'in Yabancılar Şubesinde gözaltında tutulması tamamen keyfidir. Sürecin takipçisi olacağız" dedi.

ÇHD, gözaltına alınanların Adana Göç İdaresine götürülmesine karar verildiğini duyurdu.