29 Eylül 2024 Pazar

Yandaş medyanın 'yalan haberi'ne tepki

Sultangazi Mahallesinde, işçi ve emekçilerin yaşadığı zorlukları görmezden gelerek yalan haber yapmaya çalışan Haber Global, mahallelinin tepkisiyle karşılaştı. 

Koronavirüs salgınına çözüm olarak başlayan ve hiçbir alt yapısı olmayan "evde kal" çağrıları ile sokağa çıkma yasakları sürüyor. Saray yanlısı ana akım medya da çalışmak zorunda kalan işçi ve emekçilerin yaşadığı zorlukları gözardı ederek, herşeyi "güllük gülistanlık" göstermeye çabalıyor. 

Bunun son örneğini ise Haber Global, Sultangazi Mahallesi'nde yaptığı bir haberle gösterdi. Hükümete yakınlığı ile bilinen Haber Global, çalışmaya zorlandıklarını aksi takdirde açlığa mahkum edileceklerini her fırsatta haykıran işçi ve emekçileri görmezden geldi. Sultangazi Mahallesinde bir belediye temizlik işçisinin üniformasına Türk bayrağı asan ve dans etmesini isteyen gazeteciler mahallelinin tepkisiyle karşılaştı. 

Yaşananları pencerelerden izleyen mahalleli, "Hergün yüzlerce insan hayatını kaybediyor. İnsanlar çalışmaya zorlanıyorken siz gelip yalan haber yapıyorsunuz. Gerçekleri gizliyorsunuz" diye tepki gösterdi.