27 Eylül 2024 Cuma

Vurulduğu yerde, vurulduğu saatte

Hrant Dink, öldürülmesinin 13'üncü yılında, vurulduğu saatte, vurulduğu yerde, Agos gazetesinin eski bürosunun önünde anılacak. 19 Ocak'ta yapılacak anma için çağrı yapıldı. Dink için çok sayıda kentte ve yurt dışında anma etkinlikleri gerçekleştirilecek.

Agos gazetesi kurucusu ve genel yayın yönetmeni Hrant Dink, katledilişinin 13'üncü yılında anılacak. Anma törenini düzenleyen Hrant'ın Arkadaşları, Dink için vurulduğu saat olan 15.00'te Agos gazetesinin eski bürosunun önünde buluşma çağrısı yaptı.

Hrant Dink için ayrıca Balıklı Mezarlığı'ndaki kabri başında da 12.00'de anma düzenlenecek. Anma öncesinde Surp Asdvadadzni KilisesiNdne Hokehanikst duası gerçekleştirilecek.

İZMİR, ANKARA VE BODRUM'DA ANMA
Hrant Dink için çeşitli kentlerde de anma etkinlikleri yapılacak.

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri 19 Ocak Pazar günü 15.00'te Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde toplanacak.

Ankara'da 19 Ocak Pazar günü saat 15.00"te Adakale Sokak'ta bir anma yapılacak. Saat 16.00'da da SES Ankara Şube Salonu'nda sinevizyon ve söyleşi gerçekleştirilecek.

Bodrum'da da 19 Ocak günü saat 14.00-17.30 arası, Heredot Kültür Merkezi'nde düzenlenecek etkinlik "İlk elden Hrant Dink tanıklıkları ve belgeden belleğe Ermeni gerçeğimiz" başlığını taşıyor. 

HRANT DİNK YURT DIŞINDA DA ANILIYOR
Hrant Dink için yurt dışında da çeşitli anma etkinlikleri düzenlenecek.

Londra'daki Surp Yeğişe (St. Yeghiche) Ermeni Kilisesi'nde 19 Ocak günü "Hrant Dink'in Hatırası: Acı Umuda Dönüşüyor" başlıklı etkinlik düzenlenecek.

ABD'de Harvard Üniversitesinde ise Ermeni aktivist grup olan Zoravik'in katılımıyla anma töreni düzenlenecek. Etkinlikte "İki Ulusun Kalbi Hrant Dink: Nouritza Matossian ile Görüşme" belgeselinin gösterimi yapılacak, Dr. Ohannes Kılıçdağı'nın da interaktif katılacağı söyleşi gerçekleştirilecek.

Los Angeles kentinde ise anma töreni düzenlenecek.

Almanya'nın Berlin kentindeki Maxim Gorki Tiyatrosu'nda, Ulm ve Augsburg kentlerinde anma etkinlikleri yapılacak.

Kanada'nın Ottawa ve Montreal kentlerinde de anma etkinlikleri düzenlenecek.

Avusturya'nın başkenti Viyana'da Surp Hıripsime Ermeni Kilisesi ile Hollanda'nın Amsterdam kentindeki Surp Hoki Kilisesi'nde ayin düzenlenecek.