26 Eylül 2024 Perşembe

Viyana'da Aralık katliamlarında yaşamını yitirenler anıldı

Avusturya'nın başkenti Viyana'da Roboski, Maraş ve 19 Aralık Hapishaneler katliamları kınandı, yaşamını yitirenler anıldı.

Avusturya Demokratik Güç Birliği'nin (DGB) çağrısıyla Viyana'da Roboski, Maraş ve 19 Aralık Hapishaneler katliamları yapılan basın açıklamasıyla kınandı, yaşamını yitirenler anıldı.

Açıklamada, Roboski'de, Maraş'ta Kürtlere ve Alevilere yönelik yapılan katliamlar hatırlatılırken Türk devletinin halklara karşı insanlık suçu işlediği vurgulandı.

19 Aralık 2000'de hapishanelerde devrimcilerin katledilmesi ile hem devrimci tutsaklara hem de tüm devrimcilere verilmek istenen mesaja karşı bugün mücadele ile cevap verildiği ifade edilen açıklamada, Roboski'de, Maraş'ta ve devrimci tutsaklara yönelik yapılan katliamlardan Türk devletinin sorumlu olduğu ve tüm antifaşistlerin yapılanlara karşı hesap sorması gerektiği vurgulandı.

'HANAU'YU UNUTMA HESAP SOR'
Young Struggle (YS) temsilcisi yaptığı konuşmada Hanau'da yapılan katliam ile aralık ayında yaşananların aynı zihniyetin ürünü olduğu ifade edildi. Her yerde ırkçılığa karşı mücadele edilmesi gerektiğin dile getiren YS temsilcisi, soykırımlardan ve devlet baskısından Avrupa'ya gelen göçmenlerin insan hakkı ihlallerine ve soykırımlara karşı örgütlendiğini kaydedildi. "Anmak mücadele etmektir, faşizme karşı mücadele etmek demektir" diyerek Rojava'da ölümsüzleşen MLKP/KKÖ savaşçısı Ivana Hoffmann gibi enternasyonal bir bilinçle adaletsizliklere karşı mücadele edilmesi gerektiğini belirtti.

TÜRKİYE'NİN TARİHİ KANLIDIR
Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu (AvEG-Kon) temsilcisi yaptığı konuşmada, Türkiye'nin tarihinin kanla yazıldığı, bu kanın ise kadınların, gençlerin, antifaşistlerin, Kürtlerin ve Alevilerin kani olduğunu belirtti. Konuşmada, katliamlara ve faşizme karşı tüm antifaşistlerin ortak mücadele vermesi gerektiğini belirtti.

Halkların Birleşik Devrim Hareketi'nin mesajının da okunduğu basın açıklamasına SKB, ADKH, KOMintern, AvEG-KON, Viyana Alevi Toplumu, Yeni Kadın, ATİK-VTİD, DHD, DKTM ve AKM katıldı.