29 Eylül 2024 Pazar

Ümit Tekin'in mesajı: Partiye emek vermek benim için bir onurdur

Rojava'da ölümsüzleşen MLKP'li komünist öncü Ümit Tekin (Metîn Dîcle) sicil videosunda devrime katılış amacını anlatıyor, partiye emek vermenin ve mücadelenin ihtiyaçlarına dikkat çekiyor. Tekin, Kürt halkının özgürlüğü için sosyalizmin gerekli olduğunu vurguluyor, "Ortadoğu devrimleri gerçekleşmeli, halkımız bu zulümden kurtulmalı" diyor.

Rojava'da yoldaşı Şenol Sağaltıcı (Ferhat Erebo) ile birlikte ölümsüzleşen MLKP'li komünist öncü Ümit Tekin (Metîn Dîcle), partisine verdiği sicil videosuna ETHA ulaştı.

Tekin, sicil videosunda kimlik bilgilerini şu şekilde veriyor: "Parti adım Metîn Dîcle. Gerçek adım Ümit Tekin. 1995 yılında Mardin'de doğdum. Annemin adı Leyla, babamın adı Halil."

Ekim 2018'de Rojava'ya geçtiğini dile getiren Tekin, konuşmasının başlangıcında "Rojava'da bir devrim var. Partimiz bütün üyelerine devrime katılma çağrısı yapmıştı. 'Elinizi devrime uzatın, Bütün Ortadoğu ve Türkiye'ye yayın' demişti. 21. yüzyılda yegane devrim, Rojava devrimidir. Halkım için bir şey yapabilmek, kapitalizmin, Türk devletinin ve Arap devletlerinin saldırılarına karşı halkımı korumak için bu devrime katılmak istedim" ifadelerini kullanıyor.

'DEVRİM BÜTÜN ORTADOĞU VE DÜNYA'YI AYDINLATACAK'
Devriminin inşasının önemine dikkat çeken Tekin, videonun devamında şunları söylüyor:

"Devrimin inşası temel ve önemli bir görev. Bu tecrübe, bütün Ortadoğu ve dünyayı aydınlatacak. Bunda benim de bir payımın olmasını istiyorum. Parti saflarında hem erkek egemenliğine, hem kapitalizme ve bütün egemenliklere karşı bir mücadele yürütüyoruz. Bu mücadele hem kendimize hem de sisteme karşı yürütülüyor. Bu mücadeleyi ancak MLKP saflarında yürütebileceğime inanıyorum. Kürt, Arap ve ezilen halkların birliğini ancak partimiz MLKP saflarında sağlayabiliriz. Bu devrimi ancak partimizin ideolojisiyle zafere ulaştırabiliriz.

"Bugün bu devrimin ayakları üzerinde durması lazım. Halkımızın sosyalizme geçebilmesi için Ortadoğu devrimleri gerçekleşmeli ve demokrasi inşa edilmeli. Halkımız bu zulümden kurtulmalı. 

"Partimizi büyütmeliyiz. Bu zorlu bir mücadele. Kritik bir dönemdeyiz. Bu dönemde partime küçük bir emek dahi vermek, benim için bir onur. Partime bana böyle bir imkan verdiği için teşekkür ediyorum. Yaşasın partimiz MLKP. Yaşasın Komünist Kadın Örgütü. Şehit namirin."