27 Eylül 2024 Cuma

Ulaştırma Bakanına göre Adıyaman'da barınma sorunu yok

Onbinlerce kişinin yaşamını yitirdi, insanların battaniyelerle toplu mezarlara gömüldüğü Adıyaman'da insanlar hala sokaklarda yaşıyor. Ulaştırma Bakanına göre ise Adıyaman'da barınma sorunu yok.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Adıyaman'da arama kurtarma çalışmalarının sona erdiğini ve enkaz kaldırmaya başladıklarını duyururken, göçük altında hala binlerce insan bulunuyor. Adıyaman Afet Koordinasyon Merkezi'nde, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci'yle düzenlediği basın toplantısında konuşan Karaismailoğlu, "Enkazları kaldırmaya başlamıştık. Daha hızlı şekilde enkaz kaldırma çalışmalarımıza devam edeceğiz" dedi.

KENTTE BARINMA SORUNU YOK!
Enkaz kaldırma çalışmalarının hızlandırılacağını söyleyen Karaismailoğlu, kentteki "yeni imar planı" için çalışmalara başladıklarını ifade etti. Adıyaman'da barınma sorunu olmadığını ileri süren Karaismailoğlu, "Kurulan ve boş olan çadırlar var, Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarımızda boş olan kapasiteler var. İsteyen vatandaşlarımız, istediği şekilde barınma ihtiyacını karşılayabilmektedir" diye savundu.