27 Eylül 2024 Cuma

Twitter hesabımıza uygulanan sansüre karşı takipçilerimize çağrı

Depremde halkı enkaz altında ölüme terk edenler, sosyal medya kullanımını engelleyerek gerçekleri gizlemeye çalışıyor. Sosyal medya bandını daraltarak kullanımını engellemeye çalışanlar, bugün de gerçekleri halka ulaştıran ajansımızın Twitter hesabına erişim engelli getirdi. AKP-MHP iktidarının yargısının kararlarıyla Twitter hesaplarımıza getirilen engellerini aşmak için tüm takipçilerimize VPN kullanarak hesabımızı takip etmeye çağırıyoruz.

Ajansımızın Twitter hesabı 10 ay içinde üçüncü kez engellendi. Tarafımıza herhangi bir mahkeme kararı iletilmeden uygulanan erişim engeli kararına karşı takipçilerimizi VPN kullanarak hesabımızı takip etmeye, sansürü delmeye çağırıyoruz.

2022 yılı Mayıs ayında 82 bin takipçili Twitter hesabımızın kapatılmasının ardından açtığımız hesabımız Aralık ayında kapatılmıştı. Açtığımız üçüncü hesap ise bugün kapatıldı.

Depremde halkın enkaz altında ölüme terk edildiğini duyuran haberlerimizin ardından sarayın kalemşorları tarafından muhabirimiz ve ajansımızın hedef gösterilmesinin hemen ardından Twitter hesabımızın kapatılması gerçeklerin ortaya çıkmasından duyulan rahatsızlığı gösteriyor.

Yıkıntılar arasından sağ kurtulanlara günlerce su ve bir kuru ekmek bile götürmeyen devletin, yaşananları gizleme çabasına karşı sansürü delme çağrısında bulunuyoruz.

Tüm takipçilerimizi, kapatılan ilk Twitter hesabımız olan @etkinhaberetha hesabını VPN kullanarak takip etmeye çağırıyoruz. Sitemizde yayınladığımız haberlerimizi bu hesap üzerinden takip edebilirsiniz.