29 Eylül 2024 Pazar

Tutsakların çizerleri hapishaneleri aştı

Devrimci tutsakların sesi olmak, üretimlerini dışarısıyla buluşturmak için bir sergi düzenleyen Ayışığı Ekin Sanat Derneği, tutsaklarla dayanışmanın önemine dikkat çekti. Bir ay boyunca açık olacak sergide çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Ayışığı Ekin Sanat Derneği, Şişli'de bulunan binalarında ziyaretçilerin bekliyor.

Ayışığı Ekin Sanat Derneği, Şişli'de bulunan binasında "Çizgili Özgür Sergi"nin açılışını yaptı. Hapishanelerdeki devrimci tutsakların sesi olmak, onların üretimlerini dışarı taşımak için hazırlanan sergi haftaiçi 14.00-21.00, haftasonu ise 12.00-21.00 arasında bir ay boyunca açık olacak ve çeşitli etkinlikler gerçekleşecek.

Tutsakların çeşitli dönemlerde yazdığı mektupları, fotoğrafları, el işleri, önemli tarihlerde hazırladıkları kartlar ve LMK'nin (Leninist Mizah Kolektifi) karikatürleri ile oluşan sergi; hapishanelerde özgürlüğün, mizahın, devrimciler için önemini anlatan bir konuşma ile başladı.

Bakırköy hapishanesinde tutsak Zuhal Sürücü'nün hapishanelerde mizahı ve LMK'yı anlattığı mektubu okundu.

Söz alan devrimci şair Selah Özakın da kısa bir konuşma yaparak, devrimci tutsakların üretimlerinin dışarısı ile böyle buluşturmanın önemine dikkat çekti.

Etkinlik, açılışa gelenlerin konuşmalarıyla sürdü. Konuşmalarda tutsaklarla dayanışmanın önemine dikkat çekildi.

Tutsaklarla Dayanışma İnisiyatifi adına tutsak yakını Hıdır Sabur, hapishanelerden her gün cenazelerin çıktığını söyledi. İnfaz yakmalara ve tutsak ailelerinin eylemlerinin yasaklanmasına dikkat çeken Sabur, mücadele çağrısı yaptı.