27 Eylül 2024 Cuma

Tutsaklara deprem soruşturmaları ve cezaları

Bakırköy ve Tekirdağ hapishanelerindeki tutsaklara telefon ve görüşlerde yaptıkları deprem ile ilgili konuşmalar gerekçe yapılarak disiplin cezaları verildi, soruşturma başlatıldı.

Depremle ilgili eylemlere saldıran, sosyal medya paylaşımı yapanları gözaltına alarak tutuklayan AKP-MHP iktidarı, bu kez de Bakırköy ve Tekirdağ hapishanelerindeki siyasi tutsaklara depremle ilgili konuşmaları nedeniyle disiplin cezaları verdi.

6 AY TELEFON GÖRÜŞ YASAĞI
Tekirdağ 2 Nolu F Tipi Hapishanesindeki Baki Yaş ile Bakırköy Kadın Kapalı Hapishanesindeki Elif Yaş'ın 10 dakika olması gereken telefon görüşmeleri deprem ile ilgili konuştukları gerekçesiyle ikinci dakikasında kesildi. Hızla disiplin soruşturması başlatan Tekirdağ 2 F Tipi Hapishanesi Baki Yaş hakkında altı ay telefon görüş yasağı getirdi.

KADIN TUTSAKLARA SORUŞTURMA
Bakırköy Kadın Kapalı Hapishanesinde de siyasi tutsaklar Serpil Cabadan ve Elif Yaş hakkında ise da kapalı görüş sırasında depremle ilgili konuşmaları ve diğer ziyaretçilerle görüşmeleri gerekçesiyle  soruşturma başlatılırken, görüşçülerine 6 ay görüş cezası verildi.