29 Eylül 2024 Pazar

Tutsak yakınları her eylemde işkenceye uğruyor

Tutsak yakınlarının her eylemine yönelik polis saldırısında uygulanan işkenceye uğruyor. Hiçbir saldırının kendilerini durduramayacağını kaydeden tutsak yakınları, kamuoyuna dayanışma çağrısı yaptı. 

Hasta ve infazı yakılan tutsakların yakınları aylardır İstanbul'da tutsakların sesini duyurmaya, işkenceyi önlemeye, hapishanelerden tabut çıkmasını engellemeye çalışıyor. 

İktidarın tutsaklara yönelik düşman politikaları hapishanelerde kendini gösterdiği gibi sokakta da uygulanıyor. Art arda açıklamaların yapıldığı alanlarda bir tek tutsak yakınlarının eylemleri yasaklanıyor. 

Etrafı polis kalkanlarıyla ablukaya alınan tutsak yakınları, bu çember içinde işkenceye uğruyor. Aileler işkenceyle gözaltına alınıyor. 

Bu işkencenin en hatırda kalanı ise tutsak annesi Cemile Karakaş'ın bileğine takılan 9 plastik kelepçesi oldu. 

Tutsak yakınları henüz toplanmadan saldıran polis ailelerle birlikte destek vermek isteyen, haber takip etmeye çalışan gazetecilere de saldırıyor. 

Bu gazetecilerden Mezopotamya Ajansı muhabiri Doğan Kaynak, sosyal medya hesabından tutsak yakınlarının uğradığı işkenceyi fotoğraflarla teşhir etti. 

Fotoğraflarda tutsak yakınlarının kolları ve bacakları morluklarla dolu, aldıkları darbelerden dolayı gözlerinde morluk ve şişlikler var. 

Tüm saldırılara rağmen hapishanelerden ölüm haberi gelmesin diye mücadele ettiklerinin altını çizen tutsak yakınları, kamuoyuna dayanışma çağrısı yaptı.