29 Eylül 2024 Pazar

Tutsak yakınları: Her alanda direneceğiz

İzmir ve Diyarbakır'da Adalet Nöbetlerini sürdüren hasta ve infazı yakılan tutsakların yakınları, tüm hasta tutsaklar özgürlüğüne kavuşana kadar mücadele etmeyi sürdüreceklerinin altını çizdi.

Hasta ve infazı yakılan tutsakların hapishanedeki işkence ve katliam politikalarına karşı İzmir ve Diyarbakır'da başlattığı Adalet Nöbetleri sürüyor.

DİYARBAKIR
Tutsak yakınları, Adalet Nöbetinin 315'inci gününde Diyarbakır D Tipi Hapishanesi önünde bir araya geldi. Çok sayıda siyasi parti ve demokratik kitle örgütünün destek verdiği eylemde, ilk sözü hasta tutsak yakını İnci Güler aldı.

11 aydır adalet aradıklarını belirten Güler, iktidarın çıkardığı kanunlarla kendi yandaşlarını serbest bıraktığını ancak devrimci tutsakları rehin tutmaya devam ettiğini kaydetti. Adalet Bakanlığı'na seslenerek tutsakların cezaları bittiği halde çıkarılmamalarına tepki gösteren Güler, şöyle devam etti: "Çocuklarımızın hakları için her yerde olacağız, her alanda direneceğiz. Onların izinde ve davalarının peşinde olacağız. Çocuklarımız kötü bir şey yapmadıkları halde, bugün dört duvar arasında tutuklular. Kirli işler yapanların hepsini bıraktılar. Ama bizim çocuklarımızı bırakmıyorlar. Biz bunu kabul etmiyoruz. Çocuklarımız içeride, biz de aileler olarak dışarıda mücadele edeceğiz."

Tutsak ailelerine seslenen Güler, tüm tutsak yakınlarının mücadeleye katılmasını istedi. Eylem, "Bijî berxwedana zindanan" ve "Hak, hukuk, adalet" sloganlarıyla son buldu.

İZMİR
Tutsak yakınları, Adalet Nöbetini 117'nci gününde İzmir Barosu önünde sürdürdü. 

Eyleme destek veren Halkların Demokratik Partisi (HDP) Karşıyaka İlçe Eş Başkanı Menfi Yılmaz, ülkedeki adalet anlayışının sınıfta kaldığını vurguladı. Hapishanelerde sistematik bir işkence olduğuna dikkat çeken Yılmaz, "En ufak insani hak bile yok sayılıyor ve baskı kuruluyor. Buna karşı İzmir Kırıklar F Tipi'nde bulunan siyasi tutukluların açlık grevinde olduğunu biliyoruz. Bu anneler ne istiyor gelip sordular mı? Onlar çocuklarını istiyor. Çocukların kemikleri kargoda ya da torbanın içinde anne babalara veriliyor. Bu ülkede hani adalet, insan hakları vardı" ifadelerini kullandı.

Tutsak yakını Hanım Sever, Kırıklar F Tipi Hapishanesi'nde süren açlık grevine dikkat çekti. Tecride karşı teslim olmayacaklarını vurgulayan Sever, "Çocuklarımız özgür olana kadar, tedavileri sağlanana kadar burada olacağız. Çocuklarımızla doğru düzgün telefonda bile konuşamıyoruz. Aysel Tuğluk ve hasta tutuklular serbest bırakılmıyor ama mafyalar, kadınları öldürenler bırakılıyor. Türkiye yoldan çıkmış. Biz bunu da kabul etmiyoruz. Nerede olursa olsun mücadele edeceğiz" dedi.

Eylem boyunca, "Hak, hukuk, adalet" ve  "Biji berxwedana zindanan" sloganları atıldı.