27 Eylül 2024 Cuma

Tutsak 8 ÇHD'li avukat açlık grevine başladı

Hapishanede tutulan Çağdaş Hukukçular Derneği Başkanı Selçuk Kozağaçlı ve 7 ÇHD'li avukat bugün itibariyle açlık grevine başladı.

Çağdaş Hukukçular Derneği, tutsak Genel Başkanları Selçuk Kozağaçlı ile üyeler  Aycan Çiçek, Aytaç Ünsal, Barkın Timtik, Ebru Timtik, Engin Gökoğlu, Ayşegül Çağatay ve Oya Aslan’ın açlık grevine başladığını duyurdu.

Tutsak avukatların 159 yıl hapis cezasına çarptırıldığına dikkat çeken ÇHD, "Derneğimiz başkanı ve üyeleri 2 yılı aşkın bir süredir birbirinden farklı hapishanelerde tutsaktır. Avukatlık anlayışlarını ezilenlerden yana saf tutmak üzerinden inşa etmiş dostlarımız, faşizm karşısında direnmeyi devrimci avukatlığın bir gereği olarak görmektedir" diye belirtti.

ÇHD, açlık grevindeki avukatların yanında olduğunu duyurdu, "Direnişlerinin kazanımla sonuçlanması için tüm gücümüzle mücadele edeceğimizi tüm kamuoyuna bildiriyoruz" dedi.

Müvekillerini savunmaktan vazgeçmeyeceklerini duyuran açlık grevindeki avukatlar, "Asla çaresiz kalmayacağımızı, hakkımız olanı istemekten, onurumuzu her şeyin üstünde tutmaktan vazgeçmeyeceğimizi göstermek için açlık grevindeyiz ve biz kazanacağız" diye vurguladı.