29 Eylül 2024 Pazar

Türkiye'nin Irak Büyükelçisi: PKK ile iltisaklı odaklar hedeftir

Irak Büyükelçisi Ali Rıza Güney, Nagihan Akarsel'in Türk devleti tarafından katledildiğini kabul eden bir açıklama yaptı.

Irak Federal Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesrur Barzani, sömürgeci Türk devletinin Irak Büyükelçisi Ali Rıza Güney ile görüştü. Ali Rıza Güney, Görüşmenin ardından Hewlêr'deki bir açılış töreninde Nagihan Akarsel'e ilişkin sorulan soruya yanıt verdi. Güney, soruya yanıtında terörle mücadele bahanesiyle Irak'taki bazı kişilerin hedef alındığını söyledi.

Irak Büyükelçisi Ali Rıza Güney, Jineoloji Akademisi üyesi Nagihan Akarsel'in 4 Ekim günü Süleymaniye'de Türk devleti tarafından katledildiğini kabul eden bir açıklama yaptı.

Güney, "PKK unsurları ile mücadele konusunda beklentimizi söyledim. Biz Irak'ın egemenliğine Irak'ın içindeki bazı unsurlardan daha fazla önem veriyoruz. Ne demek istediği anlarlar. Irak bizim kadim komşumuz ve dostumuzdur, kardeşimizdir. Irak'ta güvenlik, istikrar ve refah bizim önceliğimizdir. PKK odaklı ve PKK ile iltisaklı odaklar hedeftir" ifadelerini kullandı.