27 Eylül 2024 Cuma

Türk Eczacıları Birliği 10 kentte 26 sahra eczanesi kurdu

Türk Eczacıları Birliği 6 Şubat'ta yaşanan depremlerin ardından ilaç sıkıntısı yaşanan bölgede 26 sahra eczanesi kurdu.

Maraş merkezli iki depremde hastanelerin yıkılması, devletin tedavi olanaklarını oluşturmaması üzerine emekçi sol güçler ve meslek örgütleri halkın ihtiyaçlarını karşılıyor. Türk Eczacıları Birliği (TEB) de bu kurumlardan biri. Depremin büyük yıkım yarattığı 10 kentte 26 sahra eczanesi kuran TEB, tır, konteyner ve sahra çadır eczaneleri kurarak 24 saat hizmet verilmesini sağladı.

Bölgeye gönüllü gelen eczacıların görev aldığı sahra eczanelerinde, depremzedelerin ihtiyaç duyduğu ilaç ve tıbbi malzemelerin dağıtımı yapılıyor.

Deprem bölgesindeki halkın ücretsiz ilaç alabildiği eczanelerde bebek maması, kişisel hijyen malzemesi, hasta ve çocuk bezi gibi ürünler de ücretsiz veriliyor.

Türk Eczacıları Birliği İkinci Başkanı İhsan Orkun Yılmaz, depremin ardından 54 eczacı odasının bir araya geldiğini, ülkedeki eczacıların yaptığı bağışlarla sahra eczanelerini kurmaya başladıklarını söyledi.

Sahra eczanelerinde diyabet, astım, KOAH, hipertansiyon, kolesterol gibi kronik hastalıklarla ilgili ilaçlarda bulunduğunu aktaran Yılmaz, ilaçların yanı sıra ihtiyaç duyanlara koltuk değneği ve tekerlekli sandalye de temin ettiklerini belirtti.

Her odanın eczacılarından oluşan ekiplerinin kendi bölgesinde üçer gün dönüşümlü hizmet verdiğini kaydeden Yılmaz, depremde eczanesi zarar gören meslektaşlarının da sahra eczanelerinde gönüllü hizmet vermeye çalıştığını söyledi.