27 Eylül 2024 Cuma

Türk devleti Rojava'ya saldırılarda sınır tanımıyor

İşgalci Türk devletinin saldırıları depremin ağır sonuçlarına rağmen sürüyor.

Kuzey Kürdistan ve Türkiye'de meydana gelen ve Suriye'li olan depremin ardından QSD Genel Komutanlığı, Suriye'deki depremin etkilerini hafifletmek için güçlerinin yardıma hazır olduğunu açıklamıştı. Ayrıca askeri faaliyetleri de durdurdu.

Ancak işgalci Türk devleti bu süreçte Rojava-Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik saldırılarını sürdürdü.

İşgalci Türk devleti 6 Şubat'tan bu yana Rojava-Kuzey ve Doğu Suriye'ye, Şengal ve Medya Savunma Alanlarına yönelik onlarca saldırı gerçekleştirdi. Saldırılar sonucunda sivil halk da dahil üzere olmak birçok kişi yaşamını yitirdi.

İşgalci Türk devletine ait Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA) bugün Şengal'i bir kez daha hedef aldı. Êzidxan Asayişine ait bir araca yönelik düzenlenen hava saldırısında Êzidxan Asayişi yönetiminde yer alan Şêrzad Şemo Kasım şehit düştü.

Öte yandan işgalci Türk devletinin Rojava-Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik saldırıları bugün de sürdü.  Ayn İsa'nın Seyda köyü ile eski kamp alanı ve M4 karayolu ile Şêrawa'ya  bağlı Gundê Mezin köyü obüslerle bombalandı.

Ayrıca Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Basın İrtibat Merkezi (BİM) yaptığı açıklamada Maraş merkezli yaşanan depremde Kuzey Kürdistan, Türkiye ve Suriye'de onbinlerce insanın hayatını kaybettiği, onbinlerce insanın evsiz kaldığı vurgulandı.

Türk devletinin saldırılarını sürdürdüğüne dikkat çeken QSD “Türk devleti ise felaketin karşısında Kuzey ve Doğu Suriye bölgelerini SİHA, keşif uçakları, bomba yüklü araçlar, tank ve top gibi her türlü savaş aracıyla hedef almaya devam ediyor” dedi.

QSD açıklamasında Ayn Îsa'daki noktalarına yönelik gerçekleşen saldırıda QSD savaşçısı Wisam Hisên Casim'ın şehit düştüğünü duyurdu. Şehit düşen savaşçısının ailesine ve tüm şehit ailelerine başsağlığı diledi.