27 Eylül 2024 Cuma

Türk Devleti Kuzey ve Doğu Suriye'de suçlarını sürdürüyor

İşgalci Türk devletinin şubat ayında gerçekleştirdiği saldırılara ilişkin açıklama yapan QSD BİM, depreminin ardından işgalci Türk devleti ve çetelerinin ağır silah ve tanklarla 24 kez saldırı düzenlediği; SİHA ve İHA'nın 348 kez, 27 kez de savaş uçağı ve helikopterin Kuzey ve Doğu Suriye hava sahasında dolaştığını kaydetti.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Basın İrtibat Merkezi işgalci Türk devletinin şubat ayında Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik gerçekleştirdiği saldırılara ilişkin bilanço açıkladı.

'TÜRK DEVLETİ HALKIN ACILARINI SUİSTİSMAL EDİYOR'
QSD, Kuzey Kürdistan ve Türkiye büyük yıkımlara neden olan depremin Suriye'yi de etkilediğine dikkat çekti. Depremin yıkım ve acılarına rağmen Türk devletinin saldırıları sürdürdüğünü kaydetti. Açıklamada; deprem sürecinde Türk devletinin ve çetelerinin halkın duygularını, yaşadığı acıları suistimal ederek bölgeye dönük saldırıları sürdürdüğü vurgulandı.

Depreminin ardından işgalci Türk devleti ve çetelerinin ağır silah ve tanklarla 24 kez saldırı düzenlediği kaydedildi. SİHA ve İHA'nın 348 kez, 27 kez de savaş uçağı ve helikopterin Kuzey ve Doğu Suriye hava sahasında dolaştığı belirtildi.

'TÜRK DEVLETİ MİT ELİYLE KUZEY VE DOĞU SURİYE'DE SUÇ İŞLİYOR'
Halep'e bağlı Şêxmeqsûd'da ve Hesekê'de MİT'in sivil araçlara dönük sabotaj yöntemiyle saldırı düzenlediği belirtildi. QSD açıklamasında, bölgeye yönelik yapılan ağır silah saldırılarında halkın zarar gördüğüne dikkat çekildi. 70 yaşındaki Efrîn'li göçmen bir kişinin de olduğu 4 sivilin şehit düştüğü, biri kadın olmak üzere 3 kişinin yaralandığı belirtildi.

'İSTANBUL SALDIRISIYLA İLİŞKİLİ KİŞİNİN GÜÇLERİMİZLE BAĞLANTISI YOK'
Türkiye'de iktidar yanlısı medyada QSD ve YPG ile ilişkilendirilen 13 Kasım Taksim saldırısının sorumlusu olarak gösterilen Halil Menci'ye dairde şu bilgiye yer verildi: "Suçlarını örtbas etmek için sivillerin katledilmesiyle ilişkisinin olmadığı yalanına sığınan işgalci Türk devleti, kendi medya kuruluşları üzerinde güçlerimizin bir üyesi ve İstanbul saldırısıyla ilişkisi olduğunu iddia ettiği Xelîl Mencî adlı kişiyi öldürdüğünü açıkladı. Ancak o kişinin güçlerimizle hiçbir bağlantısının olmadığını, sivil olduğunu, askeri ve siyasi faaliyetlerden uzak olduğunu teyit ediyoruz."

TÜRKİYE'NİN İNSANLIK SUÇLARINA KARŞI ÇAĞRI
QSD açıklamasının sonunda, Türk devletinin bölgeye yönelik işlediği insanlık suçları için uluslararası kurumlara Türkiye'ye baskı yapmaya çağırdı.