29 Eylül 2024 Pazar

'Türk devleti halkların iradesini kıramayacak'

Kobanê'de halklar, işgalci Türk devletinin saldırılarını kınamak ve gerilla direnişine destek olmak için yürüyüş düzenledi.

İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına yönelik saldırılarını kınamak ve gerilla direnişine destek olmak için Kobanê'de halklar yürüyüş düzenledi.

Şehit Agit Meydanı'ndan Özgür Kadın Meydanına yapılan yürüyüş boyunca kimyasal silah saldırılarında ölümsüzleşen gerillaların fotoğrafları taşındı.

Özgür Kadın Meydanı'nda açıklama yapan Fırat Bölgesi Suriye Devrimci Gençlik Hareketi yönetim üyesi Hebûn Mihemed, gerillaların topraklarında onurlu bir yaşam için canlarını feda ettiklerini ve şimdi ise NATO desteğiyle Türk devleti tarafından kimyasal silahlarla katledildiklerini belirtti.

Hebûn Mihemed, mücadelenin güçlendirilmesi ve gerilla direnişine destek verilmesi çağrısında bulundu.

PYD Genel Meclis üyesi Salih Nûh da, işgalci Türk devletinin tüm kirli saldırılarında başarısız olduğunu ve özgürlük savaşçılarına karşı yasaklı kimyasal silah kullanma noktasına geldiğini belirtti.

Eylemde, kimyasal silahla saldırılarında ölümsüzleşen Erdal Besta'nın ailesi adına Ferîdûn Xelîl konuşma yaptı. Türk devletinin saldırılarını ne kadar arttırsa da halkın iradesini kıramayacağını belirten Xelîl, "Kimyasal silahların kullanılması Türk devletinin Kürtlere ve gerillalara karşı yüz yüze savaşamayacağını gösteriyor" dedi.

Eylem "Yaşasın gerilla direnişi" sloganları ile sona erdi.