27 Eylül 2024 Cuma

TUAY-DER'den Grup Yorum üyeleri için çağrı

TUAY-DER, ölüm orucu ve açlık grevinde olan Grup Yorum üyelerinin taleplerinin kabul edilmesini istedi ve Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Meclis İnsan Hakları İnceleme Komisyonu'nu göreve çağırdı.

Tutuklu Aileleri ile Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER), ölüm orucu ve açlık grevi direnişinde olan Grup Yorum üyelerine destek için basın toplantısı düzenledi. 

Dernek binasına yapılan basın toplantısında konuşan TUAY-DER Eşbaşkanı Mehmet Emin Güzel, Grup Yorum üyelerinin avukatları aracılığıyla hukuksuzluklara karşı açlık grevinde olduklarını kamuoyu ile paylaştıklarını hatırlattı.

Grup Yorum üyelerinin taleplerini hatırlatan Güzel, "Bu hukuksuz uygulamalara devam edilmesi, ileride olumsuz olayların gerçekleşmesine yol açabileceği gibi tutsakların can güvenliklerinin de tehlikeye düşebileceği endişesini taşımaktayız. Grup Yorum üyelerinin, tutsakların bir an evvel taleplerinin karşılanması gerektiği açıktır. Yasal haklarının karşılanmamış olması ve hukuksuzluğun devam etmesi sebebiyle tutsaklar ölüm orucunu sürdürüyorlar" dedi.

Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Meclis İnsan Hakları İnceleme Komisyonu'na çağrı yapan Güzel, Grup Yorum üyelerine yönelik hukuksuzluk ve keyfi uygulamaların kabul edilemeyeceğini vurguladı ve taleplerin bir an önce kabul edilmesini istedi. Güzel, sürecin takipçisi olduklarını da bildirdi.