29 Eylül 2024 Pazar

TTB'den Fincancı için açıklama

TTB Yüksek Onur Kurulu, Merkez Konseyi Başkanı Fincancı'nın hedef gösterilmesi ve linç edilmesine ilişkin açıklamasında, Fincancı'nın iddia edilen olaya ilişkin uzman görüşünü paylaştığı ve herhangi bir kurum, kuruluşu hedef almadığının altı çizildi.

Türk Tabipleri Birliği Yüksek Onur Kurulu, TTB Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın hedef gösterilmesi ve itibarsızlaştırılmak istenmesine ilişkin açıklama yaptı.

Bu tür linç süreçlerinin acı sonuçlarının tüm ağırlığıyla toplumsal bellekte yer ettiği kaydedilen açıklamada, Fincancı'nın iddia edilen konuya dair uzman görüşünü belirttiği ve herhangi bir kurum, kuruluşu hedef göstermediğini kaydetti.

Açıklamanın Medya Haber'de yer alan haberin veriliş tarzı eleştirilirken, "Hekimliğin varoluşsal değerleri, etik ilke ve uluslararası sözleşmelerle belirlenmiş sorumlulukları açıkça insandan, yaşamdan ve hakikat arayışından yanadır. Bu sorumlulukla her zaman olduğu şekilde her türlü silahın, şiddetin karşısında yer almayı sürdüreceğiz. Toplumsal barışın zedelenmesinden kaygılıyız. Bu konuda tüm kamuoyunu duyarlı davranmaya davet ediyoruz" denildi.