26 Eylül 2024 Perşembe

TTB'den Adıyaman'da '14 Mart' anması

Adıyaman Saat Kulesi önünde 14 Mart vesilesiyle anma etkinliği düzenleyen TTB, yıllardır uyarılarını dikkate almayan Sağlık Bakanlığı ve iktidarın ihmali nedeniyle yaşamını yitiren halkı ve meslektaşlarını andı. Mücadeleyi sürdüreceklerini kaydetti.

Türk Tabipleri Birliği (TTB), 6 Şubat depremlerinde resmi verilere göre 102'si hekim 500'e yakın sağlık emekçisi ile 50 bine yakın kişinin yaşamını yitirmesi ve deprem bölgesindeki hekimlerin yoğun bir şekilde çalışmaya devam etmesi nedeniyle, bu yıl 14 Mart Tıp Bayramı Haftası programını deprem bölgesindeki sağlık emekçilerini ziyaret ve anma etkinliklerine ayırdı.

ADIYAMAN'DA ETKİNLİK
14 Mart Tıp Bayramı'nda tüm Türkiye'de kent meydanlarında ve sağlık kurumlarında saygı duruşları yapılırken; TTB Merkez Konseyi üyeleri ise Adıyaman Saat Kulesi önünde bir anma etkinliği düzenledi.

'HİÇBİR CANLIYI ENKAZ ALTINDA YİTİRMEYECEĞİMİZ TÜRKİYE MÜMKÜNDÜR'
Depremlerde yaşamını yitiren hekimler ve tüm canlar için bir dakikalık saygı duruşuyla başlayan anma etkinliğinde TTB Merkez Konseyi Başkanı Dr. Şebnem Korur Fincancı tarafından basın açıklaması okundu. Depremin ilk gününden itibaren sahada olan meslektaşlarıyla birlikte TTB'nin çaba sarf ettiğini söyleyen Fincancı, "Söylemiştik tekrar söylüyoruz: Olağandışı durumlara hazırlıklı olmak olanaklıdır. Depremin kaçınılmaz, kayıpların önlenebilir olduğunu biliyoruz. Evlerin, hastanelerin üzerimize yıkılmayacağı insanlarımızı ve hiçbir canlıyı enkaz altında yitirmeyeceğimiz bir Türkiye mümkündür" dedi.

'14 MART'TA YASTAYIZ, ACIMIZI PAYLAŞIYORUZ'
Fincancı, şöyle devam etti: "Türk Tabipleri Birliği olarak, yıllardır söylediklerimizi bugüne kadar dikkate almayan Sağlık Bakanlığı'nın ve iktidarın ihmali nedeniyle, on binlerce insanımızı yitirdik, hem mendillerimiz hem de yüreklerimiz kanıyor durmadan. Bugün, bu 14 Mart'ta yastayız, evet. Acımızı paylaşıyoruz çoğalarak."

Açıklama sonrası ise saat kulesi önüne karanfiller bırakıldı.