27 Eylül 2024 Cuma

TTB Başkanı Fincancı Adıyaman'da sağlık emekçileriyle buluştu

TTB Merkez Konseyi Başkanı Dr. Şebnem Korur Fincancı ve TTB yöneticileri, Adıyaman'daki sağlık emekçileriyle bir araya geldi. Koordinasyon merkezi çalışmalarına katılan TTB heyeti, Pazarcık ve Narlı'daki sağlık merkezlerini de ziyaret etti.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Dr. Şebnem Korur Fincancı, TTB İnsan Hakları Kolu Başkanı Dr. Ali Karakoç ile birlikte Adıyaman'daki sağlık kurumlarını, sağlık birimlerini ve koordinasyon merkezlerini ziyaret etti. Koordinasyon merkezinin çalışmalarına katılan TTB heyeti, Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Gölbaşı ilçesindeki aile sağlığı merkezleri, Sağlık Bakanlığı'nın Pazarcık'taki birinci basamak sağlık hizmet alanı, Sincik ilçesine bağlı Narlı köyü sağlık merkezi, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu ile Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası'nın koordinasyon merkezlerini ziyaret etti.

Ziyaretlerde depreme bağlı olarak sağlık hizmet sunumundaki aksaklıklar ve sağlık emekçilerinin yaşadığı sorunlar üzerine değerlendirmeler yapılırken, TTB'nin her dönem meslektaşlarının yanında olduğu vurgulandı.

Fincancı ayrıca buluşmalarda tüm olanaksızlıklara rağmen bölgede görev alan hekim ve sağlık emekçilerine halk adına teşekkür etti.