26 Eylül 2024 Perşembe

TSK'nın Garê'ye asker takviyesi başarısızlıkla sonuçlandı

Garê'ye takviye güç indirmek isteyen TSK, gerillaların karşılık vermesi sonucu geri çekilmek zorunda kaldı. KDP ve ENKS'ye bağlı Leşkerê Roj çetelerinin Garê'deki saldırıya katıldığı ortaya çıktı. PKK Yürütme Komitesi saldırıya ilişkin açıklamasında, "Garê faşist-soykırımcı TC ordusuna ve uşaklarına mezar olacak" diye belirtti.

Türk devletinin Medya Savunma Alanları'na bağlı Garê bölgesine yönelik işgal saldırısı sürüyor.

10 Şubat günü Siyane alanına indirme yapan ve ağır kayıplar veren Türk ordusu, dün akşam saatlerinde de iki Skorsky helikopter ile asker indirmeye çalıştı. 5 Kobra helikopterin eşliğinde getirilen askerler, gerillaların karşılık vermesi sonucu başarısız oldu. Türk ordusu indirme yapamadan geri çekilmek zorunda kaldı.

TSK GARÊ'DE AĞIR KAYIPLAR VERDİ
Yerel kaynaklar, iki gündür yaşanan çatışmalarda Türk ordusunun ağır kayıplar verdiğini, ölü asker sayısının Türkiye Savunma Bakanlığı'nın açıklamasının kat be bat üzerinde olduğunu belirtti. HPG, çatışmaların bilançosuna ilişkin henüz açıklama yapmadı.

LEŞKERÊ ROJ TSK İLE ORTAK HAREKET EDİYOR
Başurê Kürdistan'da KDP ve ENKS eliyle kurulan Leşkerê Roj'un da Garê'deki işgal saldırısına katıldığı ve Türk askerleri ile birlikte hareket ettiği ortaya çıktı.

İşgal saldırılarının başladığı gün Leşkerî Roj üyelerinden oluşan bir grubun Akra ilçesine bağlı Bakirman'da bulunan asayiş noktasına yerleştiği görülmüştü. Burada bulunan güç sayısının daha sonra arttığı da öğrenildi.

Leşkerî Roj güçlerinden Garê'ye yönelik işgale katılmayı reddedenlerin görevden alındığı ve yerine KDP'li peşmergelerin atandığı belirtiliyor.

PKK: GARÊ İŞGALCİLERE VE UŞAKLARINA MEZAR OLACAK
PKK lideri Abdullah Öcalan'a yönelik uluslararası komplonun 22. yılında mücadeleyi büyütme çağrısı yapan PKK Yürütme Komitesi, Garê'ye yönelik işgal saldırılarına da dikkat çekti.

TSK'nin işgal saldırısı öncesinde Bağdat ve Hewlêr'de görüşmeler yaptığının hatırlatıldığı açıklamada, "Türk Savaş Bakanı Hulusi Akar ve Genel Kurmay Başkanı Yaşar Güler, Bağdat ve Hewlêr'i ziyaret etmiş, Irak ve KDP yöneticileriyle söz konusu işgal saldırısını planlamıştır. Zira TC sınırından 70 kilometreden fazla uzakta olan Garê bölgesine Türk ordu saldırısının Irak ve KDP yönetimlerinin onay ve desteği olmadan gerçekleşmesi mümkün değildir" diye belirtti.

İşgal saldırısının başarısız olacağını vurgulayan PKK Yürütme Komitesi şunları kaydetti: "Tıpkı Zap ve Haftanin'de olduğu gibi Garê'de de kahraman gerilla güçlerimiz faşist-soykırımcı işgal saldırılarına karşı kahramanca direnmekte ve darbe üzerine darbe vurmaktadır. Başta Amediye halkımız olmak üzere tüm Güney Kürdistan halkımız da Zap ve Haftanin operasyonlarına karşı direndikleri gibi, Garê işgal saldırısına karşı da kitlesel olarak ayağa kalkacaktır. Şu gerçek çok iyi bilinmelidir ki, Garê alanı faşist-soykırımcı TC ordusuna ve uşaklarına mezar olacaktır."