27 Eylül 2024 Cuma

TKŞ'liler 15 Şubat Komplosunun yıldönümünde eylem yaptı

Rojavalı komünistler, Hesekê, Kobanê ve Dirbêsiyê'de 15 Şubat komplosunun yıldönümü dolayısıyla basın açıklaması ve bildiri dağıtımı gerçekleştirdi.

Komünist Devrimci Hareket (TKŞ) PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın tutsak edilişinin 24. yıldönümünde Hesekê'de basın açıklaması, Kobanê ve Dirbêsiyê'de ise bildiri dağıtımı yaptı. TKŞ üyeleri Okuma Parkı'nda basın açıklaması yaptı. TKŞ adına açıklama yapan Ehmed Xidir, Maraş merkezli depremde hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diledi.

AKP- MHP'nin her yere yıkım ve ölüm götürdüğünü vurgulayan Xidir, "Halkın kanını emen, emeğini sömüren Türk devleti, bu yıkımın altında kalmıştır. İşgal, savaş ve yoğunlaşmış sömürü politikaları Türk devletine büyük kaybettirmiştir. Yıllardır savaş sanayisine ayırılan paranın haddi hesabı yoktur. AKP –MHP her yere yıkım ve ölüm götürmektedir. Bu para soykırımcı savaş yerine, insanca yaşam için kullanılsaydı, bugün bu depremde binlerce insan ölmezdi" dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın 24 yıldır esaret altında olduğunu hatırlatan Xidir, "Kürt, Türk, Arap, Ermeni ve tüm ezilen halklar ölüme yazgılı değiliz. Tüm bölge halkları bir olup, birlik olup Ortadoğu'da insanca yaşanacak yepyeni bir dünya kurabiliriz. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan 24 yıldır esaret altında. Halkı, ailesi ve yoldaşlarıyla hiçbir biçimde bağ kuramıyor. 24 yıl önce, emperyalist devletler, tüm 20. Yüzyıl boyunca yaptıkları gibi Kürt ulusunun özgürlük mücadelesi karşısında bir kez daha birleştiler" ifadelerini kullandı.

'KÜRT HALKI ZULME KARŞI HER YERDE AYAĞA KALKTI VE ÖNDERLİĞİNE SAHİP ÇIKTI'
Abdullah Öcalan şahsında Kürt halkının teslim alınmak istendiğini vurgulayan Xidir şunları kaydetti: "Önder Öcalan şahsında bir halkı teslim almak istediler. Ama başaramadılar. Kürt halkı bu büyük zulme karşı her yerde ayağa kalktı ve önderliğine sahip çıktı. Öcalan'ın etrafında kenetlendi. Mücadelesini her alanda geliştirdi. Rojava'da özerk demokratik ve halkçı bir devrimle mücadelesini yeni bir aşamaya taşıdı."

AKP-MHP iktidarının kritik bir süreçten geçtiğine dikkat çeken Xidir, "Açık bir iktidar mücadelesi veriyor ve iktidarını korumak için bir iç savaş dahil her şeyi göze almış durumda. Türk devleti onlarca savaş uçağıyla Kürdistan dağlarını ve Rojava'yı, Şengal'i bombalıyor, halkı katlediyor. Ama Kürtlerin ve bölge halklarının örgütlülüğü ve direnişi, emperyalistlerin, Şam ve Türk devletinin planlarına geçit vermiyor" ifadelerini kullandı.

Öcalan üzerindeki ağır tecrit koşullarının sürecin dışında olmadığını hatırlatan Xidir konuşmasının sonunda şunları vurguladı: "Kürt halkını sömürgeci boyunduruk altında tutma, halkların eşit gönüllü birliğinin inşasını bozma, kadını köleleştirme ve işgal saldırılarıyla Öcalan'ın tutsaklığı ve uygulanan tecrit politikası yekpare bir politikadır. Kürt Halk Önderi Öcalan'ın fiziki özgürlüğü Kürt halkının özgürlük mücadelesinin yeni bir aşamaya geçmesidir. Öcalan'ın fiziki özgürlüğü için ve tecride karşı mücadeleyi her yerde sürdüreceğiz."

TKŞ, KOBANÊ VE DİRBÊSİYÊ'DE BİLDİRİ DAĞITTI
Rojavalı komünistler Kobanê ve Dirbêsiyê'de de 15 Şubat komplosunun yıldönümüne ilişkin bildiri dağıtımları gerçekleştirdi.

Kobanê'de Telal caddesinde stant açan TKŞ'liler "Kahrolsun uluslararası komplo-Kürt halk önderine özgürlük" yazılı pankart astı. Halka yönelik konuşmalar yapan komünistler, komploya karşı mücadeleyi büyütme çağrısı yaptı.