29 Eylül 2024 Pazar

TKŞ'den işgal saldırılarına ve göçe karşı kampanya

TKŞ üyeleri, Kuzey ve Doğu Suriye kentlerinde halkın göçe zorlanması ve işgal saldırılarına karşı özsavunma çağrısıyla kampanya başlattı. Kampanya kapsamında Kobane ve Qamişlo kentlerinde bildiri dağıtıldı, stantlar açılarak halka çağrı yapıldı.

Komünist Devrimci Hareket (TKŞ), emperyalist güçler ve gerici bölge devletleri tarafından uygulanan Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik ambargo ve kuşatma saldırılarıyla, bölge halklarının göçe zorlanması ve işgal saldırılarına karşı savunmayı büyütme amacıyla kampanya başlattı.

Rojavalı komünistler, Kampanya kapsamında "Göçü kabul etme, savunmaya katıl", "Şehrinde diren", "Türk devletine hava sahası kapatılsın" sloganlarının yer aldığı bildiriler, afişler ve el ilanları dağıttı.

Afişler Kuzey ve Doğu Suriye kentlerinde yaygın biçimde duvarlara ve işyerlerine asıldı. Rojavalı komünistler, kent merkezlerinde stantlar açıp halka yönelik konuşmalar yaparak devrim savunmasını büyütmeye çağırdı. Kobanê'de 19 Temmuz Parkı ve Halep yolu üzerinde yaygın afiş yapıldı. Kobane halkı ve esnaflarının kampanya çalışmalarına ilgi ve desteği de yoğun oldu.

TKŞ üyeleri Telal Caddesi'nde de stant açtı, konuşmalar yaptı. Yüzlerce kişiye kampanya materyallerini ulaştıran komünistler, yaptıkları konuşmalarda sömürgeci faşist Türk devletinin Rojava'ya yönelik işgal saldırılarına karşı özsavunmanın önemine dikkat çekti. Komünistler ayrıca, hangi gerekçeyle olursa olsun toprağını terk edip ülke dışına gitme eğilim ve arayışlarına karşı başta gençler olmak üzere tüm halklara devrimi büyütme çağrısı yaptı.

TKŞ üyeleri, stanta gelen Kobaneliler ile özsavunma üzerine sohbetler gerçekleştirdi, Serkeftin ve Raperin gazetelerini ulaştırdı.

SALDIRILARA KARŞI ÜLKENDE MÜCADELENİ BÜYÜT
TKŞ ve CKŞ üyeleri, Qamişlo kentinde kampanya çalışmalarının startını bildiri dağıtımı ile gerçekleştirdi. Kentin merkezi caddelerinden biri olan Amudê Caddesi'nde çarşı merkezine kadar bildiri dağıtıldı.

Arap, Kürt ve Süryani halklarının yaşadığı bölgede yapılan çalışmada, kampanya talepleri hakkında bilgi verildi. Ülke topraklarının savunulmasının önemine dikkat çeken komünistler, işgal saldırılarına karşı halkın özsavunmasını geliştirmesinin önemini vurguladı. Esnaflar kampanya afişlerini dükkanlarının camlarını asarken, halkın ilgisi de yoğun oldu.