29 Eylül 2024 Pazar

TKŞ: Zine Werte'de kuşatma siyasetine son verilmeli

Güney Kürdistan Yönetimine bağlı peşmergelerin Kandil bölgesinde yer alan Zine Werte'yi kuşatmasıyla ilgili açıklama yapan Komünist Devrimci Hareket, kuşatmaya son verilmesini ve ulusal birliğe uygun hareket edilmesini istedi.

Komünist Devrimci Hareket (Tevgera Komûnîst a Şoreşger-TKŞ), PDK'nin (Kürdistan Demokratik Partisi- Partîya Demokrata Kurdistan) Kandil bölgesine yönelik askeri harekatlılığına dikkat çekerek, "Zine Werte'de kuşatma siyasetine son verilmesi" çağrısı yaptı.

'PDK'NİN ADIMI SAVAŞ İLANIDIR'
"PDK, Kandil bölgesinde yer alan Zine Werte'ye askeri yığınak yapmaktadır. PDK'nin bu adımıyla eş olarak işgalci Türk devleti gerilla ve Mahmur kampına yönelik hava saldırıları gerçekleştirdi" diyen TKŞ, "PDK tarafından atılan bu adım Kandil'in işgali ve Mahmur'un boşaltılmak istenmesi anlamına gelmektedir. PDK, PKK'nin alanını daraltmak istemektedir. PDK'nin izlediği bu yol Kürt düşmanlarıyla işbirlikçilik yapma siyasetidir. PDK savaş siyasetini uygularken bir kez daha işbirlikçilik siyasetine dayanıp Kürt düşmanı TC'ye dayanmaktadır. PDK şunu unutmamalıdır ki atmış olduğu bu adım savaş ilanıdır" değerlendirmesi yaptı.

Bütün devletlerin Kürdistan halkına karşı birlik olduğu böylesi önemli bir süreçte Başur Kürdistan yönetimleri ulusal birlik ruhuyla hareket etmek yerine PKK'yi darlaştırma siyaseti izlediğine dikkat çeken TKŞ, "PDK tarafından peşmergeler eliyle Zine Werte işgale hazırlanmaktadır. Yapılan bu hamleler PDK'nin iki yıl önce Xakurke'de peşmergeler eliyle yaptıklarını hatırlara getirmektedir. Yine aslında Zine Werte'yi elinde bulundurmakta olan YNK bu durum karşısında halkımızın kendisinden beklediği şekilde ve ölçüde davranmamaktadır" dedi.

'KÜRDİSTAN NATO İÇİN GÜVENLİ HALE GETİRİLMEK İSTENİYOR'
"Türk devleti tarihi boyunca halklara karşı düşmanlık siyaseti izlemiştir. Bundan sonra da bu saldırılarını ve siyasetini bütün Ortadoğu'ya yaymak istemektedir. Yine emperyalist Amerika, Başur'daki askeri gücünü ve noktalarını artırmaktadır. Atılan bu son adımlarla birlikte Kürdistan, NATO devletleri için güvenli bir hale getirilmek isteniyor. Bundan dolayı Kürdistan devriminin kalbi olan Kandil'i işgal etmek ve bastırmak istiyorlar. Hiç kimse unutmamalıdır ki,
Kandil dört parça Kürdistan'ın kalbidir. Kürdistan devrimi Ortadoğu devrimidir" değerlendirmesinde bulunan TKŞ, şunları kaydetti:

"Bu saldırılar karşısında ulusal birlik olmazsa olmazdır. PDK'nin yaptıkları ulusal birlik ruhunu güçlendirmemekte, Kürt halkına hizmet etmemektedir. Yürütülen bu politika ulusal birlik çabalarını yıkmaktadır. Bu savaş halkımızın çıkarlarıyla uyuşmamaktadır. PDK ve YNK bu süreçte ulusal birliğin çıkarlarına göre hareket etmeli, birliği yıkıcı hareketlerden uzak durmalıdır."

"PKK'yi kuşatma siyasetini kabul etmiyoruz. Ulusal birliğin sağlanmamış olmasının etkilerini derinden yaşayan Rojava halkı olarak ulusal birliğimize zarar veren KDP'nin bu politikadan vazgeçmesini ve Rojavalı Kürt kardeşlerinin bu konudaki çağrılarını dikkate almasını istiyoruz" diyen TKŞ, şu çağrıyı yaptı:

"Başta PDK yönetimi olmak üzere tüm Başur yöneticilerine çağrımızdır, Kürt birliğinin gereklerine göre hareket edilmelidir. YNK bu gün her zamankinden daha fazla Mam Celal'in birlik talebine sahip çıkmalı ve bu sorunun çözümünde daha aktif rol almalıdır. Ortadoğu'da barış ve özgürlük isteyen herkes bu saldırıların karşısında yer almalıdır. Umuyoruz ki ulusal çıkarlar daha fazla belirleyici olur."