29 Eylül 2024 Pazar

TKŞ ve CKŞ Rojava halkının 1 Mayıs'ını kutluyor 

Komünist Devrimci Hareket (TKŞ) ve Komünist Devrimci Gençler (CKŞ) üyeleri, Kuzey ve Doğu Suriye kentlerinde halkın, işçi ve emekçilerin  1 Mayıs’ını kutladı. 

Komünist Devrimci Hareket (TKŞ) ve Komünist Devrimci Gençler (CKŞ) üyeleri, 1 Mayıs Birlik Mücadele Dayanışma Günü hazırlıkları kapsamında çalışmalarına başladı.

TKŞ üyeleri, Qamişlo, Hesekê, Dirbêsiyê ve Kobanê’de halkı 1 Mayıs’ını kutladı, halk sağlığını koruma kanunları dikkate alınarak yapılacak etkinliklere katılım çağrısında bulundu.

QAMIŞLO
TKŞ üyeleri, 1 Mayıs çalışmalarına Qamişlolu işçilerin 1 Mayıs’ını kutlayarak başladı. TKŞ üyeleri, sokağa çıkma yasağının halen devam ettiği kentte zorunlu olarak çalışmaların gerçekleştirildiği fabrika ve sanayi bölgesine giderek, işçilerin Birlik Mücadele ve Dayanışma Günü’nü kutladı.

DİRBÊSİYÊ
TKŞ üyeleri,  Dirbêsiyê’deki 1 Mayıs çalışmalarını Ker Betilî köyünü ziyaret ederek başlattı. Köy halkı ve tarım işçilerini ziyaret etti. Sohbetlerin gerçekleştirildiği çalışma esnasında, tüm işçi ve emekçilerin 1 Mayıs’ı kutlandı.

KOBANÊ
Kobanê TKŞ üyeleri de, sanayi sitesi ve Şehit Peyman Mahallesinde çalışmalar gerçekleştirdi. 1 Mayıs ve Çav Bella marşları çalan TKŞ üyeleri, yaptıkları konuşmalarda halkın 1 Mayıs’ını kutladı, bildiri ve davetiyeler dağıttı.

HESEKÊ
Komünist Devrimci Gençler (CKŞ) üyeleri, Hesekê kentindeki 1 Mayıs kutlamalarının startını verdi. CKŞ üyeleri, koronavirüs pandemisi nedeniyle uygulanan halk sağlığını koruma kanunlarını gözeterek, gençlerle bir araya geldi. Toplantıda, 1 Mayıs'ın tarihi ve önemine ilişkin tartışmalar gerçekleştirildi.

Kapitalizmin emeğin düşmanı olduğu, varoluşsal bir kriz yaşadığı ve bundan dolayı tüm dünyada yıkım yarattığı belirtilerek, Rojava devriminin önemi vurgulandı. Konuşmalarda ekonomik ve siyasi sorunların, kadına yönelik şiddetin, gençlik üzerindeki kapitalist dayatmaların ancak sosyalizmle son bulacağı ifade edildi.

1 Mayısın işçi, emekçiler, kadınlar ve gençler için bir mevzi olduğunu belirten CKŞ üyeleri, bu yıl Rojava'da kitlesel olarak kutlanmayacağı için gençlere bulundukları her yeri toplum sağlığını da gözeterek kutlama alanına dönüştürme çağrısı yaptı.

CKŞ üyeleri, hep birlikte hazırladıkları pankartları Heseke sokaklarına asarak, işçi ve emekçilerinin 1 Mayıs'ını kutladı.