29 Eylül 2024 Pazar

TKŞ: Sessiz kalmak insanlığını kaybetmektir

TKŞ üyeleri, Türk devletinin kimyasal silah saldırısını protesto etti, dünyanın gözü önünde insanlık suçu işlendiğini dile getirdi: "Bu insanlık suçuna karşı ayağa kalkmaya çağırıyoruz. Sessiz kalmak suç ortaklığıdır, sessizlik vicdanını ve insanlığını kaybetmektir."

Türk devletinin Medya Savunma Alanları'nda gerilla direnişini kırmak için kimyasal silah kullanması Kobanê'de protesto edildi.

Şehit Egid Meydanında toplanan komünistler, kimyasal silah saldırısında şehit düşen gerillaların resimleri ile "Gerilla onurumuzdur. Savunacağız" yazılı pankart taşıdı. Eylemde sık sık "Yaşasın gerilla direnişi", "Kahrolsun işgalciler ve sömürgeciler" sloganları atıldı.

TKŞ adına açıklama yapan Bahar Mistefa; Türk devletinin Kürt halkına yönelik soykırım saldırısına bir yenisini eklediğini ve dünyanın gözü önünde her gün suç işlediğini dile getirdi. Gerillaların Kürdistan topraklarını savunduğunu söyleyen Bahar Mistefa şunları dile getirdi: "Kürt özgürlük gerillası, bulunduğu her alanda işgale, faşizme, sömürgeciliğe, inkar ve imha zihniyetine karşı onurlu mücadelesini sürdürüyor. Kürdistan'ın her metrekaresini büyük bir kahramanlıkla savunuyor, tüm mazlum halkların onur mücadelesini temsil ediyor."

Saddam Huseyin diktatörlüğünün Halepçe'de 5 bin Kürdü kimyasal silah kullanarak katlettiğini hatırlatan Bahar Mistefa, "Türk devletini, işgal etmek üzere Güney Kürdistan'a ve dağlarına yerleştiren KDP de bir o kadar suçludur. KDP, aile ve aşiretinin ekonomik çıkarlarını savunmak için Türk Devleti ile her türlü kirli işbirliğine yöneliyor, Kürt halkına karşı onca insanlık suçu işliyor" diye konuştu.

Bahar Mistefa açıklamanın sonunda şu ifadeleri kullandı: "Her türlü kirli savaş yöntemini kullanan faşist sömürgeci Türk devletinin bu insanlık suçu karşısında sessiz kalmak katliam işbirliğidir. Bu vahşet karşısında tüm halkımızı, işçilerimizi, emekçilerimizi ve kendisine insanım diyen herkesi bu insanlık suçuna karşı ayağa kalkmaya çağırıyoruz. Sessiz kalmak suç ortaklığıdır, sessizlik vicdanını ve insanlığını kaybetmektir. Tüm bunların hesabını sömürgecilerden ve işgalcilerden soracağız."

Komünistler, eylem sonrasında da Kobanê sokaklarında sloganlarla yürüyüş gerçekleştirdi.