29 Eylül 2024 Pazar

TKŞ: İşgalcilerden ve sömürgecilerden hesap soracağız

Türk devletinin kimyasal silah kullanarak işlediği insanlık suçuna sessiz kalmanın katliama ortak olmak olduğunu belirten TKŞ, "Bu vahşet karşısında tüm halklarımızı, işçileri, emekçileri kendisine insanım diyen herkesi bu insanlık suçuna karşı ayaklanmaya çağırıyoruz. Susmak suça ortak olmaktır, susmak insanlığını ve vicdanını yitirmektir. İşgalcilerden ve sömürgecilerden bunun hesabını soracağız" dedi.

Tevgera Komûnîst a Şoreşger (TKŞ), Türk devletinin yenemediği gerillaya yönelik kimyasal silah kullanımına tepki gösterdi. "Gerilla onurdur savunacağız" başlıklı açıklamasında TKŞ, şu ifadeleri kullandı:

"Türk devleti Kürt halkına ve Kürdistan özgürlük mücadelesi gerillasına yönelik katliamlarına bir katliam daha ekledi. Bütün varlığı ile Kürt halkına yönelik imha ve inkar saldırılarına devam eden AKP-MHP saray diktatörlüğü her gün bütün dünyanın gözleri önünde insanlık suçu işlemeye devam ediyor. Kürt özgürlük gerillası bulunduğu her alanda işgale, faşizme, sömürgeciliğe, imha ve inkar zihniyetine karşı onur mücadelesi vermeye devam ediyor.

Kürdistan'ın her metre karesini büyük bir kahramanlıkla savunan gerilla bütün ezilen halkların onur mücadelesini temsil ediyor. Türk devletinin Kürt halkına ve gerillanın onurlu direnişine karşı yürüttüğü bu insanlık dışı savaşa karşı bu gün kendisine insanım diyen herkes ayağa kalkmalıdır. Kimyasal silahlar ile katledilen gerillanın öfkesi ile Bartın maden katliamında yaşamını yitiren madencilerin öfkesi birleşip sokakları tutuşturmalıdır.

Rojhilat'a Jîna Emini'nin saçlarının yangını Rojava ile buluşup AKP-MHP saray rejimini ateşe vermelidir. Bilinmelidir ki bugün madencileri kader diyerek ölüme gönderen zihniyet madencinin ve bütün işçi ve emekçilerin alın teri ile kendi saray rejimini korumak için Kürt halkına ve öncülerine karşı alçakça saldırılar, katliamlar gerçekleştirmektedir. Sömürgeci Türk devletinin Kürt halkına yönelik kimyasal katliam zihniyeti ile faşist Irak devletinin Halepçe'de 5 bin Kürdü kimyasal ile yaptığı katliam zihniyeti aynıdır.

Gerici faşist Molla rejiminin İran'daki halk ayaklanmasından sonra Êvîn cezaevini ateşe vererek onlarca tutsağı katletme zihniyeti ile faşist sömürgeci   Suriye rejiminin Amûde sinema katliamında yüzlerce Kürt çocuğu katletme zihniyeti aynı zihniyettir. Her dört faşist sömürgeci zihniyet kendi varlığını Kürtleri yok etme üzerinden, kandan, katliamdan, imha ve inkardan beslenmektedir.

Gerilla direnişi karşısında aciz kalan Türk devleti özellikle son 6 aydır en teknolojik, ağır silahları, tankları, topları, uçakları ile Kürdistan dağlarını bombalamaya devam ediyor. Bununla birlikte gerilla direnişini aşamayan faşist Türk devleti son çare olarak insanlık suçu olan kimyasal silahları devreye soktu.
Türk devleti kadar Türk devletinin Güney Kürdistan'ı ve dağlarını işgal etmesine yol açan KDP'de onun kadar suçludur. Kendi ekonomik, aile ve aşiret çıkarlarını korumak için Türk devleti ile her türlü kirli iş birliği yapan KDP Kürt halkı kadar bütün insanlığa karşı suç işliyor.

Kürt halkının ulusal birliği ve kazanımlarını kendi ailesel ve burjuva sınıf çıkarlarına feda eden KDP her alanda teşhir edilmelidir. Kendi stratejik çıkarları doğrultusunda bu gün Türk devletinin işgal saldırılarına yol açan başta ABD, Rusya olmak üzere emperyalist güçler bu insanlık suçunun ortaklarıdır. İyi bilinmelidir ki 40 yılı aşkındır Kürt özgürlük mücadelesini bitirmek için her türlü kirli savaş yöntemini devreye sokan faşist sömürgeci Türk devletinin bu insanlık suçunun karşısında susmak bu katliama ortak olmaktır.

Bu vahşet karşısında tüm halklarımızı, işçileri, emekçileri kendisine insanım diyen herkesi bu insanlık suçuna karşı ayaklanmaya çağırıyoruz. Susmak suça ortak olmaktır, susmak insanlığını ve vicdanını yitirmektir. İşgalcilerden ve sömürgecilerden bunun hesabını soracağız. Kahrolsun işgalcilik ve sömürgecilik. Gerilla onurumuzdur savunacağız. Yaşasın gerilla direnişi
yaşasın özgür bağımsız Kürdistan."