27 Eylül 2024 Cuma

TKŞ: Halkımızın 15 Şubat'a cevabı Rojava devrimi olmuştur

15 Şubat uluslararası komplosunun 21. yılı dolayısıyla yazılı açıklama yapan Komünist Devrimci Hareket, "Komploya karşı halklarımızın cevabı Rojava devrimi olmuştur. Direniş özgürleştirir" dedi.

Komünist Devrimci Hareket (TKŞ), 15 Şubat uluslararası komplosunun 21. yılı dolayısıyla yaptığı açıklamada, 15 Şubat'ın Kürt halkına ve Orta Doğu halklarına karşı aynı güçlerce devam ettirildiği belirtildi.

Açıklamada, "Bundan 21 yıl önce Kürt halk önderi Abdullah Öcalan uluslararası bir komplo ile Türkiye'ye teslim edildi. Bu komplo, Abdullah Öcalan şahsında Kürdistan devriminin kazanımlarına ve Kürt Özgürlük hareketinin direnişçi çizgisine yönelik uluslararası bir saldırının ilk ve önemli bir adımıydı. Aynı komplocu güçler bugün Rojava ve Kuzey ve Doğu Suriye devrim topraklarının faşist Türk devleti tarafından işgal edilmesinin koşullarını hazırladılar. Efrin, Serê Kaniyê ve Gre Spi'nin işgali uluslararası komplonun devam ettiğini gösteriyor" denidi.

Kürt halkının 15 Şubat komplosunu hazırlayan, örgütleyen, uygulayan ve yöneten emperyalist ABD ve onunla işbirliği yapan faşist ve sömürgeci güçleri asla unutmayacağını ve asla affetmeyeceğinin altını çizen TKŞ, "Halklarımız dün olduğu gibi bugün de komploya karşı her yerde direnişi yükseltecektir. Onlara gereken cevabı hakkettiği dilden vermeye devam edecektir. Rojava ve Kuzey ve Doğu Suriye devrimi 15 Şubat komplosunun boşa çıkarıldığının somut ifadesidir" diye kaydedildi.

Komploya karşı mücadelede şehit düşenlerin ideallerini en yüksekte tutmaya devam edeceklerini vurgulayan TKŞ, "Komünist Devrimci Hareket olarak bir kez daha uluslararası komployu kınıyoruz ve halklarımıza bir kez daha 'Rojava, Kuzey ve Doğu Suriye halkları birleşin Öcalan'ı özgürleştirin' çağrısı yapıyoruz" dedi.