27 Eylül 2024 Cuma

TKŞ’den Waşukani kampında 15 Şubat toplantısı

15 Şubat uluslararası komplonun yıl dönümü dolayısıyla TKŞ üyeleri, Waşukani kampında halk toplantısı gerçekleştirdi.

Tevgera Komunînst a Şoreşger (TKŞ) üyeleri, Türk devleti ve çetelerinin son saldırılarıları ile Serekaniye ve Gire Spi’deki evlerini terk etmek zorunda kalan aileler için kurulan Waşukani kampını ziyaret etti. Komünistler, Kürt halk önderi Abdullah Öcalan’a karşı gerçekleştirilen 15 Şubat uluslararası komplonun yıl dönümü dolayısıyla halk toplantısı gerçekleştirdi.

Toplantıda TKŞ adına konuşan Fadya Sido, Şubat'ın tarihçesini kısaca aktardıktan sonra emperyalistlerin komplolarının devam ettiğini söyledi. Fayda Sido, şöyle konuştu: “Komplonun yıl dönümünde işgalci Türk devletinin Serekaniye ve Gıre Spi'ye saldırması tesadüf değil. Türk devleti bu saldırı ile Rojava halklarına ikinci bir 15 Şubat yaşatmak istedi ama YPG-YPJ savaşçıları o kentte bir devlete kafa tutup onu durdurmasını bildi."

Ortadoğu'da halk isyanlarının devam ettiğine vurgu yapan Sido, temel sorunun devrimci önderlik sorunu olduğunu, bunu Rojava devriminin daha fazla yaygınlaştırılarak aşılabileceğini söyledi. Sido, "Rojava halkları Sayın Abdullah Öcalan'ı özgürleştirmeden tam anlamıyla özgürleşemez ve bu topraklara istediğimiz demokrasiyi tam anlamıyla getiremeyiz, bunu da ancak direnişle yapabiliriz. Berxwedan azad dike (Direniş özgürleştirir) şiarını güçlendirmeliyiz" diye konuştu.

Sido, işgal son buluncaya kadar direnişi sürdüreceklerini belirtti.