29 Eylül 2024 Pazar

TKŞ: Bütün topraklarımız özgürleşene kadar direneceğiz

Serêkaniyê ve Girê Spî'nin Türk devleti tarafından işgal edilmesinin üçüncü yılında açıklama yapan TKŞ, "İşgal altındaki bütün kentlerimizi özgürleştirene kadar direneceğiz. Bu gün devrimimiz 10. yılını geride bırakırken bütün ezilen halkları temsil etmeye devam ediyor. 105 yıl sonra Sovyet devriminin ateşi Rojava devriminde harlanmaya devam ediyor, şimdi Rojava kadın devriminin ateşi 'Jin jîyan azadî' sloganı ile Rojhilat Kürdistan'ından tüm dünyaya bütün ezilen halkların mücadelesinde harlanıyor" dedi.

Komünist Devrimci Hareket (TKŞ), Serêkaniyê ve Girê Spî'nin işgalinin üçüncü yılında açıklama yaptı. 9 Ekim 2019 tarihinde Serêkaniyê ve Girê Spî kentlerine yönelik Türk devletinin ve çetelerinin işgal saldırısı başlattığını hatırlatan TKŞ, saldırının aynı Efrîn gibi Amerika, Rusya ve diğer uluslararası emperyalist güçlerin desteği ve onayıyla gerçekleştiğine işaret etti.

'TARİH TEŞEKKÜR ETTİ'
9 Ekim tarihinin tesadüf olmadığı belirtilen TKŞ açıklamasında şu bilgilere yer verildi: "9 Ekim 1967'de Küba marksist leninist komünist gerilla lideri Ernesto Che Guevara'nın Amerika istihbaratı tarafından katledilmesinin yıl dönümüdür. 1998 9 Ekim tarihi ise Kürt halk önderi Abdullah Öcalan'ın yine ABD öncülüğünde uluslararası emperyalist güçlerin uluslararası bir komplo ile Suriye'den çıkartılışı ve bir yıl sonra faşist Türk devletine teslim edilmesinin yıldönümüdür. Tarih tekerrür eder ve yine 2019 9 Ekim'inde bu sefer Serêkaniyê ve Girê Spî Amerika ve Rusya gibi emperyalist güçlerin onayı ve desteği ile Türk devleti tarafından işgal edilir."

'DEMOGRAFİK YAPI DEĞİŞTİRİLİYOR'
Rojava devrimi başladığı günden bu güne kadar Türk devletinin devrimi yıkmak için kirli savaşın bütün yol ve yöntemlerini devreye soktuğunu kaydeden TKŞ, bunun karşısında halkın QSD, YPG, YPJ, enternasyonalist ve komünist savaşçılar öncülüğünde eşsiz bir direniş yürüttüğünü vurguladı. İşgalci Türk devleti ve çetelerinin işgal ettiği yerlerde dünyanın gözü önünde kadın, çocuk ve tüm halklara karşı insanlık suçu işlemeye devam ettiğini belirten TKŞ, Her gün onlarca sivil, kadın çocuk kaçırılarak işkence, tecavüz ve şiddete uğruyor. Halkın mülklerine ve evlerine el konuluyor. Bu siyasetin sonucunda bu gün yüz binlerce Serêkaniyê ve Girê Spî halkı topraklarından göç etmiş durumda. Türk devleti işgal ettiği yerlerde halkı göçerterek yerlerine yüz binlerce çete ve ailesini yerleştiriyor. Bu topraklarda bu yöntemle demografyanın değiştirilmesi siyaseti yürütülüyor" diye kaydetti.

YENİ İŞGAL PLANLARI
Türk devleti ve çetelerinin Rojava'da yeni alanları işgal etme hevesinde olduğu hatırlatılan TKŞ açıklamasında, sınır hattındaki saldırıların günlük ve aralıksız devam ettiği hatırlatıldı.

'İHANET EDENLER HESAP VERECEK'
Türk devleti ve çetelerinin Silahlı İnsansız Hava Araçlarıyla (SİHA), özel savaş yol ve yöntemleri ile, halk içerisinde ajanlık faaliyetleri örgütleyerek her gün halkın ve devrimin öncüleri şehit düşürdüğü vurgulanan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Herkes bilsin ki tarih hiçbir zaman ihanet ve ahlaksızlığı kabul etmez. Para ve Avrupa'ya çıkma karşılığında halka karşı suç işleyenler ve düşmanla işbirliği yapanlar iyi bilsin ki ezilen halkların öfkesinden hiçbir zaman kurtulamayacaklar. Gün gelecek devran dönecek mutlaka bulaştıkları kirliliğin hesabını vereceklerdir." 

'EMPERYALİZME, KAPİTALİZME KARŞI MÜCADELEYİ BÜYÜTECEĞİZ'
Süren saldırı ve savaşın sorumlusunun başta uluslararası emperyalist güçler, gerici faşist bölge devletleri ve işbirlikçileri olduğuna dikkat çekilen açıklamada, "Emperyalizm, kapitalizm, işgal ve sömürgeciliğe karşı antiemperyalist ve antikapitalist mücadeleyi büyüterek devrimimizi savunacağız. Bu gün bu devrim Kürt, Arap, Süryani, Ermeni vb… halkların ittifakından oluşuyor. Bütün ezilen halkların yolu birleşik mücadele yoludur" denildi.

'İŞGAL ALTINDAKİ KENTLERİMİZİ ÖZGÜRLEŞTİRENE KADAR DİRENECEĞİZ'
Açıklamada son olarak şu ifadelere yer verildi: "Komünist Devrimci Hareket (TKŞ) olarak Serêkaniyê ve Girê Spî işgalinin 4. yıldönümünde bir daha diyoruz ki işgal altındaki bütün kentlerimizi özgürleştirene kadar direneceğiz. Bu gün devrimimiz 10. yılını geride bırakırken bütün ezilen halkları temsil etmeye devam ediyor. 105 yıl sonra Sovyet devriminin ateşi Rojava devriminde harlanmaya devam ediyor, şimdi Rojava kadın devriminin ateşi 'Jin jîyan azadî' sloganı ile Rojhilat Kürdistan'ından tüm dünyaya bütün ezilen halkların mücadelesinde harlanıyor.

İrademizi kırma saldırılarına karşı halk savaşını örgütleyerek varlığımızı koruyacağız. Hiçbir güç örgütlü bir halkı yenemez."