29 Eylül 2024 Pazar

TKŞ: 1915 Ermeni soykırımı tarih değil bugündür

"1915 Ermeni soykırımı tarih değil bugündür" başlığıyla açıklama yapan TKŞ, "Tarih boyu işlenen suçlar er geç cezasını bulacak. Halkların direniş tarihinde ve vicdanında mahkum olan soykırımcı Türkiye Cumhuriyeti er geç ezilenlerin adaletine hesap verecek" dedi.

Komünist Devrimci Hareket (Tevgera Komûnîst a Şoreşger-TKŞ), Ermeni soykırımının 105. yıl dönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, "1915 Ermeni soykırımı tarih değil, bugündür" dedi.

İttihat ve Terakki'nin aldığı kararla Ermeni halkının topyekûn nasıl soykırımdan geçirildiğinin hatırlatıldığı açıklamada, "Ermenilerin bütün mal varlıklarına el konuldu, dükkanları, arazileri, evleri ellerinden alındı. Altın, para ve değerli ne varsa hepsini soydular. Suriye topraklarına ulaşan kafileler Deyre Zor'a yetişmeden çöllerde kılıçtan geçirildiler. 20. Yüz yılın ilk soykırımı böyle gerçekleşti" denildi.

TKŞ açıklamasında, "Türkiye Cumhuriyeti, Osmanlıdan bu soykırım mirasını devraldı. Türk devletinin temelleri soykırım üzerine atıldı. Soykırım zihniyeti, TC'nin kuruluşundan bugünlere kadar geldi. Ermeni soykırımı üzerinden 105 yıl geçti, sömürgeci, soykırımcı Türk devleti hala suçunu inkar ediyor, Ermeni halkından özür dilemiyor. Kadim topraklarından sürmekle yetinmeyip bir ulusu top yekün ortadan kaldıran zihniyet yaşamaya devam ediyor. Ermeni halkının yerlerinden kovularak katledilmeleri ile bitmedi soykırım suçu. Yurtsever Kürt aşiretlerinin saklayarak koruduğu, komşularına ve vicdanlı Türk ailelere sığınarak sağ kalan birkaç bin Ermeni'den geriye neredeyse bir kaç yüz aile kaldı. En son devrimci demokrat Ermeni aydını Hrant Dink Türk devletine bağlı faşist çeteler tarafından katledildi, bir kere daha Ermeni cinayeti işlediler" ifadelerine yer verildi.

"Osmanlı'dan yeni Osmanlıcılara soykırım ve toplu katliamlar bir devlet siyaseti olarak uygulanıyor. Ermenilerden sonra Süryaniler, Rumlar, Kürtler, Aleviler aynı soykırımcı zihniyetle katliamlara maruz kaldılar. Türkiye Cumhuriyeti tarihi Ermeni, Süryani, Kürt, Alevi ezilen yoksul halkların kanlı tarihidir. Kürt ve Ermeni düşmanı siyaset tüm Ortadoğu halklarına düşman bir siyaset olarak bugün de devrededir" denilen TKŞ açıklaması şöyle devam etti:

"Yeni Osmanlıcı işgal ve katliam saldırıları Bakur'dan Başur'a, Medya Savunma Alanlarından Rojava-Bakur Suriye topraklarına, Şengal'den İdlib'e, Suriye'den Libya'ya, Somali'den Yemen'e Ortadoğu halklarını kırıyor. Topraklarımızı kan, ateş ve baruta boğmak istiyor. 1915'ten 1925'e, 1938'den 1955'e, 1979'dan 1992'ye ve şimdi devrimimize saldıran sömürgeci Türk devleti soykırım geleneğini sürdürüyor. Bütün bu tarihlerde Türk faşistlerine göz yuman dünya devletleri bugün de Afrin'den Şengal'e, Maxmur'dan Kandil'e yönelik katliamcı saldırılara göz yumuyor, soykırım suçuna ortak oluyorlar."

TKŞ, "Tarih boyu işlenen suçlar er geç cezasını bulacak. Halkların direniş tarihinde ve vicdanında mahkum olan soykırımcı Türkiye Cumhuriyeti er geç ezilenlerin adaletine hesap verecek" dedi.