27 Eylül 2024 Cuma

TJA ve HDP'nin Mor Tırı İzmir'den yola çıktı

HDP ve TJA kadınlar ve çocuklar için İzmir'den Hatay'a Mor Tır yolladı. HDP İzmir İl Eşbaşkanı Berna Çelik, kadınlar olarak dayanışmayı büyüteceklerini, yeni yaşamı inşa edeceklerini vurguladı.

Özgür Kadın Hareketi (TJA) ve Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) Maraş merkezli depremler sonrası deprem bölgesiyle dayanışmaları sürüyor. İzmir'de TJA ve HDP İzmir Kadın Meclisi üyeleri, 8 Mart'ta kadınlarla dayanışmak için başlattıkları kampanya çerçevesinde Buca'da topladıkları malzemeleri Mor Tırla Hatay'a gönderdi.

HDP ve TJA eliyle toplanan, kadın ve çocukların acil ihtiyacı olan ped, iç çamaşırı, diş macunu, diş fırçası, tırnak makası, dezenfektan, çorap, sağlık ve hijyen malzemelerinin bulunduğu Mor Tırla Hatay'da depremzede kadın ve çocuklara dağıtım yapılacak. Mor Tırda ayrıca Şakran Kadın Kapalı Hapishanesinden tutsakların el emeğiyle yaptıkları bileklikler ve dayanışmayı büyütmek için bağışladıkları yorgan ve giysiler gönderilecek.

Mor Tırın yola çıkışı öncesi konuşan HDP İzmir İl Eşbaşkanı Berna Çelik, HDP ve TJA kadın meclisleri olarak 8 Mart'ı her sene coşkuyla karşıladıklarını ancak bu yıl deprem nedeniyle coşkularının direniş ve dayanışmaya dönüştüğünü belirtti. Tek adam rejiminin OHAL ve baskıyla deprem bölgesindeki gerçekleri gizlemeye çalıştığını dile getiren Çelik, kadınlar olarak kolektif yeni yaşamı öreceklerini söyledi. Çelik, "Mor Tırımızı yükledik bütün kadınlar olarak elden ele, yürekten yüreğe bütün kadın arkadaşlarımızla deprem bölgesinde etkilenen kadınların acılarını yüreğimizde hissederek dayanışmamızı sürdüreceğiz. Yaşasın kadın dayanışması. Jin jîyan azadî" dedi.