26 Eylül 2024 Perşembe

TİP ve EMEP kendi partileriyle seçime girecek

Emek ve Özgürlük İttifakı cumhurbaşkanı adayı çıkarmama kararının ardından bir de ayrı partilerle seçime girme kararı aldı. TİP ve EMEP'in uzun zamandır sürdürdüğü kendi partileriyle seçime girme dayatması karara dönüştü. HDP ve bileşenleri ile TÖP, EHP ve SMF ise Yeşil Sol Parti listesinden seçimlere girecek.

Emek ve Özgürlük İttifakı seçimlere tek parti listesiyle girmeyecek. İttifak bileşeni TİP ve EMEP kendi parti listelerinden seçime girecekleri dayatmasında bulunurken, ittifaktan bu yönde karar çıktı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve bileşenleri ile ittifak bileşeni Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP), Emekçi Hareket Partisi (EHP) ve Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF) ise Yeşil Sol Parti listesinden seçimlere girecek.

İttifak bileşenleri 20 Mart günü Ankara'da yaptıkları açıklamada cumhurbaşkanı adayı da çıkarmayacaklarını duyurmuştu.

TİP VE EMEP SEÇİME KENDİ LOGOLARIYLA GİRMEYİ DAYATTI
HDP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında seçimlere tek parti ve tek listeyle girilmesi kararı alınmasına rağmen TİP ve EMEP seçimlere kendi logolarıyla girmeyi dayattı. Geçtiğimiz hafta HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar ile TİP Genel Başkanı Erkan Baş ve EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz arasında bir görüşme gerçekleştirildi. HDP Eş Genel Başkanları Buldan ve Sancar TİP ve EMEP'ten kararlarını yeniden gözden geçirmelerini istedi. Parti kurulları ile görüşme yapmak için süre isteyen iki parti, dayatmalarını sürdürdü.

İttifakın diğer bileşenleri TÖP, EHP ve SMF ile HDP ve bileşenleriyle birlikte Yeşil Sol Parti listesinden seçimlere girecek.