27 Eylül 2024 Cuma

Taziyeye gitmek isteyen tutsaktan 40 bin lira istendi

Kırıklar 1 Nolu F Tipi Hapishanesi'nde tutsak Şükrü Çiçek'in babasının taziyesine katılma talebi için hapishane idaresi tarafından 40 bin TL yol gideri çıkartıldı. Çiçek, ücreti karşılayamadığı için babasının taziyesine katılamadı.

Kırıklar 1 Nolu F Tipi Hapishanesi'nde tutsak olan Şükrü Çiçek'in babası Hikmet Çiçek kalp krizi sonucu 23 Şubat'ta yaşamını yitirdi. Şükrü Çiçek'in avukatı Velat Zeren, Çiçek'in babasının taziyesine katılması için hapishane idaresine başvurdu. Hapishane idaresi 3 günün ardından başvuruya yanıt vererek yol gideri için 40 bin TL istedi.

Hikmet Çiçek'in cenazesi 24 Şubat'ta Nusaybin'de defnedildi. Şükrü Çiçek, istenilen ücreti karşılayamadığı için babasının taziyesine katılamadı.

Şükrü Çiçek'in eşi Necla Çiçek, çıkartılan ücrete tepki göstererek, "Bu vahşettir. Hem maddi hem de manevi, psikolojik baskı oluşturuyorlar. Babası kalp hastası, beş yıldır oğlunu göremedi. Biz en azından cenazesine katılmasını istedik. Ama buna da engel oldular. Nusaybin'e getirilmesi için başvuruda bulunduk. Ama cezaevi idaresi, 'işlemler devam ediyor' dedi. Daha sonra Mersin'e gelişi için de 40 bin TL istediler. Yani 2 saat birbirimizi görmek için 40 bin TL istediler. Bu acılı günde biz onu aramızda görmek isterdik. Bunların kötülüklerini anlatmaya kelimeler yetmiyor" ifadelerini kullandı.