27 Eylül 2024 Cuma

Tahir Elçi Kürsüsü: TFF ayrımcı yaklaşımından vazgeçsin

Tahir Elçi İnsan Hakları Kürsüsü'nün bu haftaki gündemi Amedspor ve diğer takımlara yönelik ayrımcı ve ırkçı saldırılar oldu. Baro, TFF'nin ayrımcı yaklaşımlarına son vermesini istedi.

Diyarbakır Barosu, öldürülen başkanları Tahir Elçi'nin faillerinin bulunması ve yargı önüne çıkarılması için Diyarbakır Adliyesi önünde"Tahir Elçi İnsan Hakları Kürsüsü" eyleminin 214.'sünü gerçekleştirdi.

Eylemde, Elçi'nin fotoğrafının bulunduğu "Em te ji bîr nakin / Seni unutmayacağız" yazılı pankart açıldı. Tahir Elçi İnsan Hakları Kürsüsünün bu haftaki gündemi ise Amedspor'a yönelik saldırı, cezalar ve deplasmandaki taraftar yasağı oldu.
 
Etkinlikte konuşan Diyarbakır Barosu başkanı Cihan Aydın, Elçi'nin katledilmesine ilişkin açılan soruşturmada bir gelişme olmadığını hatırlattı, faillerin ve maddi gerçeğin ortaya çıkması için mücadele etmeye devam edeceklerini vurguladı.

'AMEDSPOR AYRIMCILIKLA KARŞI KARŞIYA'
Bölgedeki futbol takımlarının ayrımcı ve ırkçı uygulamalara maruz kaldığını kaydeden Aydın, "Amedspor, Dersimspor ve Cizrespor gibi bölge takımları çok uzun süreden beri federasyonun ayrımcı tutumuyla karşı karşıya. Amedspor 80 haftadır deplasmana taraftarını götüremiyor. Anlamsız bir yasak var. Kendi sahasında rakip takıma ve taraftarına karşı herhangi bir sorun yaratmamasına rağmen bu sorunu yaşıyor. Irkçı saldırılara karşı Cizrespor ligden çekilme kararı aldı. Biz bu ayrımcı uygulamaların, ırkçı saldırıların sona ermesini talep ediyoruz" dedi.

'SALDIRILAR SONA ERSİN, SALDIRGANLAR CEZALANDIRILSIN'
Türkiye Futbol Federasyonu'nu (TFF) ayrımcı yaklaşımından vazgeçmeye çağıran Aydın, şunları söyledi: "Amedspor'un deplasman yasağının kaldırılmasını istiyoruz. Amedspor'a yönelik cezalandırma amaçlı disiplin cezalarının kaldırılmasını talep ediyoruz. Bölgenin diğer takımlarına yönelik saldırgan tutumların sona ermesi ve saldırganların cezalandırılmaları gerekiyor" şelinde konuştu.