27 Eylül 2024 Cuma

Tacizci ve ihbarcı avukat Sezgin Keleş'ten ajansımıza dava

Tacizci avukat Sezgin Keleş'in şikayeti sonucu ajansımızın ortakları Pınar Gayıp ve Mehmet Acettin hakkında dava açıldı. Yanında çalışan stajyeri taciz ettiği için hapis cezasına çarptırılan Keleş, tacize uğrayan kadınla yaptığı haberden dolayı editörümüz Gayıp'ın "örgüt propagandası" yaptığını, ETHA'nın davayı takip etmesinden çıkar sağlayacağını öne sürmüş; Gayıp'ı hedef göstermiş ve tehdit etmişti. Gayıp'ın suç duyurusuna kovuşturmaya yer olmadığı kararı verilirken, Keleş'in talebi doğrultusunda ajansımız hakkında dava açıldı.

Stajyer avukat Arzu Sena Topuz'a cinsel saldırıda bulunan ve ceza alan avukat Sezgin Keleş, ajansımız ETHA hakkında suç duyurusunda bulundu. Keleş hakkında "sarkıntılık boyutunda cinsel saldırı" suçundan 3 yıl hapis cezası verilmiş, cezada da indirime gidilmemişti.

Editörümüz Pınar Gayıp, Topuz ile yaptığı röportaj sonrası Keleş'in avukatı olduğunu iddia eden bir kişi tarafından sosyal medyada hakarete uğramış, "örgüt üyesi" olduğu iddiasıyla hedef gösterilmiş ve parmakları kırılmakla tehdit edilmişti.

Keleş ise yargılandığı davada editörümüzün yaptığı haberler başta olmak ETHA'da yayınlanan haberlerin çıktısını mahkemeye sunarak, ETHA'yı "örgüt propagandası" yapmakla itham etmiş, davadan çıkarı olduğunu öne sürmüştü.

Editörümüz Gayıp, kendisine yönelik hakaret, hedef gösterme ve tehdide ilişkin suç duyurusunda bulunmuştu. Tehdit eden kişiye ilişkin "böyle biri yoktur" denilerek kısa sürede kovuşturmaya yer olmadığı kararı verilmişti.

Tacizci avukat Keleş, hakaret ve tehditlerine ihbarcılığı da ekleyerek ajansımız hakkında örgüt propagandası yaptığı iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Cumhuriyet Savcısı Hakan Aksoy, ajansımızın ortakları Pınar Gayıp ve Mehmet Acettin'in "T.C. devletini alenen aşağılama" iddiasıyla ayrı ayrı cezalandırılmasını ve TCK 53. maddesi gereği kimi haklarından yoksun bırakılmasını istedi.

Gayıp ve Acettin hakkında İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesinde dava açıldı. İlk duruşma 4 Mayıs 2023 günü görülecek.