27 Eylül 2024 Cuma

Suruç Aileleri İnisiyatifi'nden depremzede çocuklar için çağrı

Dayanışmayla adalet mücadelesini sürdüren Suruç Aileleri İnisiyatifi, bu kez depremzede çocuklarla dayanışmaya çağırdı. Katliamın 91. ayı için gerçekleşecek 20 oturumuna Antakya'ya gönderilmek üzere oyuncak getirilmesi çağrısı yapan İnisiyatifi, çocuklarda travmayı tetikleyecek  dozer, vinç, kamyon gibi oyuncakların getirilmemesini istedi.

Suruç katliamı 91. ayında. IŞİD'in yakıp yıktığı Kobanê'yi yeniden inşa etmek ve halklar arasında dayanışma köprüsünü kurmak, halkın yarasını sarmak için çıktıkları yolda mola verdikleri Urfa'nın Suruç ilçesinde bulunan Amara Kültür Merkezi'nde IŞİD-MİT ortaklığıyla gerçekleşen katliamın ardından yaralıların, tanıkların ve ailelerin adalet mücadelesi sürüyor.

2015 yılından bu yana adalet mücadelesine dayanışmayla devam eden Suruç Aileleri İnisiyatifi, bu ay ki oturumda Antakya'daki depremzede çocuklar için oyuncak istedi. Kadıköy'de bulunan Halitağa Caddesinde 18.00'de gerçekleşecek eyleme gelen oyuncakları Antakya'ya göndereceklerini duyuran İnisiyatifi, çocuklarda travmayı tetikleyebilecek dozer, vinç, kamyon vb deprem anlarını anlatan oyuncakların getirilmemesini istedi.