27 Eylül 2024 Cuma

Suruç Aileleri İnisiyatifi'nden çocuk depremzedeler için oyuncak

Suruç katliamının 91. ayında Suruç Aileleri İnisiyatifi, bu kez deprem bölgesindeki çocuklara oyuncak götürmek için yola çıkacak. Yaşanan acıların dayanışmayla üstesinden geldiklerini söyleyen Suruç Aileleri İnisiyatifi, 23 Mart'ta görülecek Suruç davasına katılım çağrısı yaptı.

Suruç Katliamı'nın 91. ayında Suruç Aileleri İnisiyatifi'nin çağrısıyla bir kez daha Kadıköy'deki Halitağa Caddesinde Suruç için adalet istendi. Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekili Musa Piroğlu'nun da katıldığı eylemde,
"Kalplerimiz adalet için atsın" yazılı ve üzerinde Suruç şehitlerinin fotoğraflarının yer aldığı pankartlar ve 33 düş  yolcusunun fotoğrafları taşındı.

Bu ay ki oturumda Antakya'da bulunan çocuk depremzedelere gönderilecek oyuncaklar toplandı.

ELÇİN: 91 AY SONRA BU KEZ DEPREMZEDE ÇOCUKLAR OYUNCAK GÖTÜRECEĞİZ
İnisiyatif adına ilk sözü alan Hacer Elçin, 91 ay önce de yeniden inşa etmek için gidecekleri Kobanê'deki çocuklara oyuncak götürmek için yola çıktıklarını, bugün de çocuk depremzedelere oyuncak götürmek için yola çıkacaklarını duyurdu. Acılarının da öfkelerinin de büyük olduğunu söyleyen Elçin, "Tüm katliamların ve acıların son bulmasını istiyoruz. Depremde yaşamını yitiren herkesi saygıyla anıyorum" dedi.

BUDAK: DOSYALARIN BİRLEŞMESİYLE DELİLLER ORTAYA ÇIKACAK
Basın açıklamasını, katliamda yaşamını yitiren Vatan Budak'ın babası Murat Budak okudu. Yıkılmış bir kenti yeniden inşa etmek için yola çıkan ve mola verdikleri Urfa'nın Suruç ilçesinde barbar DAİŞ çeteleri tarafından katledilen 33 düş yolcusu için yıllardır adalet mücadelesi verdiklerini kaydeden Budak, mücadele verdikleri önemli alanlardan birinin de mahkeme salonları olduğunu belirtti. Katliam dosyasında gelinen aşamada mücadeleyle birçok taleplerini kabul ettirdiklerini ancak hala eksiklerin olduğunu ifade eden Budak, "10 Ekim Ankara, 5 Haziran Diyarbakır başta olmak üzere DAİŞ'in Türkiye'de yaptığı bütün katliamların birbiri ile bağlantılı olduğu apaçık ortada. Bu katliam dosyalarının birleştirilmesi sonucu ortaya çıkacak deliller toplamının bütün katliam davalarının aydınlatılmasının önünü açacağına inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

23 MART DURUŞMASINA ÇAĞRI
Budak, tüm kamuoyunu ve hukuk örgütlerini 23 Mart'ta Urfa'nın Hilvan ilçesinde bulunan hapishane kampüsünde görülecek duruşmaya çağırdı.

'ACILARIMIZI DAYANIŞMANIN GÜCÜ İLE HAFİTLETMEYE ÇAĞIRIYORUZ'
Suruç şehidi Okan Pirinç'in Antakya'da yaşayan ailesinin de evinin yıkıldığına işaret eden Budak, "Her zorlu dönemde olduğu gibi bu felaketin acılarını da birlikte saracağımıza inanıyoruz. Bütün dostlarımızı depremden etkilenen illerde yaşayan depremzedelerle dayanışmaya, yaşadıkları bu acıyı dayanışmanın gücü ile hafifletmeye çağırıyoruz" dedi.

'SURUÇ ŞEHİTLERİ YAŞIYOR'
Basın metninin ardından 33 düş yolcusu için sessiz oturma eylemi yapıldı. Daha sonra düş yolcularının isimleri tek tek sayıldı ve "Yaşıyor" diye yanıtlandı. Eylem, "Suruç şehitleri ölümsüzdür", "Suruç'u unutma, unutturma" sloganlarıyla sona erdi.