27 Eylül 2024 Cuma

Suriye'de depremin son bilançosu: 3 bin 694 can kaybı

Maraş merkezli depremde Türk devletinin işgali altındaki bölgeler de dahil Suriye genelinde can kaybı 3 bin 694, yaralananlar ise 14 bin 814'e ulaştı. Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi deprem bölgelerine yardım gönderiyor.

Maraş merkezli deprem nedeniyle Suriye'de yaşamını yitirenlerin sayısı 3 bin 694'e, yaralananların sayısı ise 14 bin 814'e yükseldi. Suriye rejiminin, Türk devleti ve çetelerin işgali altındaki bölgelerle sağlıklı iletişim, bilgi akışı sağlanamadığı için bu veriler gerçek durumu tam olarak yansıtmıyor.

Türk devleti ve çetelerinin işgali altındaki bölgelerden yansıyan verilere göre, 2 bin 274 kişi yaşamını yitirdi, 12 bin 400 kişi ise yaralandı. Ayrıca çok sayıda kişi hala enkaz altında.

Şam hükümeti Sağlık Bakanı Doktor Hesen El Habaş'ın açıklamasına göre, Şam hükümetinin kontrolü altındaki bölgelerde bin 414 kişi yaşamını yitirdi, 2 bin 357 kişi ise yaralandı.

Kuzey ve Doğu Suriye'de ise 6 kişi yaşamını yitirmiş, 57 kişi ise yaralanmıştı.

ÖZERK YÖNETİM YARDIMLARI DEPREM BÖLGELERİNE GİDİYOR
Günlerce Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi'nin gönderdiği yardım konvoylarının geçişine izin vermeyen Şam hükümeti, baskı sonucu 13 Şubat günü sınır kapılarını açarak yardımların geçişine izin verdi.

Öte yandan Cizre Bölgesi Demokratik Özerk Yönetimi, depremzedeler ile dayanışmak için "İnsanlık için ele ele" şiarıyla başlattığı kampanya sürüyor.

20 Şubata kadar devam edecek kampanya kapsamında Hesekê'deki Erîşa Kampı'nda kalan göçmenlerin zorlu şartlara rağmen yaklaşık 20 ton kışlık kıyafet ve battaniye gönderdiği kaydedildi.

Fırat Bölgesinde başlatılan yardım kampanyası da devam ediyor.

Şam hükümetinin depreme rağmen ambargoyu kaldırmadığı Şêxmeqsûd ve Eşrefiyê'de ise halk, bölgeye gelen depremzedelere yardım etmek için çalışmalar yürütüyor.