27 Eylül 2024 Cuma

Suriye ordusu Sarakib bölgesindeki bazı köyleri ele geçirdi

Suriye ordusu, kilit öneme sahip Sarakib kentinin 10 kilometre güneyinde yer alan bazı yerleşimlerin kontrolünü ele geçirdiği, ordunun ayrıca kuzeydoğudan kente doğru ilerlediği bildirildi.

İdlib'deki operasyonu sürdüren Suriye ordusu, kilit öneme sahip Sarakib kentinin 10 kilometre güneyinde yer alan bazı yerleşimlerin kontrolünü ele geçirdiği, ordunun ayrıca kuzeydoğudan kente doğru ilerlediği bildirildi.

Sham FM radyosunun aktardığına göre; Suriye ordusu, kilit öneme sahip Sarakib kentinin 10 kilometre güneyinde, M4 ve M5 uluslararası karayollarının kesiştiği yerde bulunan bazı yerleşim yerlerinin kontrolünü ele geçirdi, diğer askeri birlikler ise kuzeydoğudan kente doğru ilerlediğini aktardı.

Haberde, Suriye ordusunun, Türkiye'nin desteklediği çetelerle şiddetli çatışmaların ardından Sarakib'in güneybatısında yer alan Dadih ve Kafr-Battıh köylerini kurtardı. Haberde ayrıca Suriye ordusunun Sarakib'in güneybatısında bulunan Zakkar kentini de kurtardığı ifade edildi.

Habere göre ele geçirilen yerleşimler, M4 (Lazkiye-Halep) ve M5 (Şam-Halep) uluslararası karayollarının kesiştiği yerde bulunduğu için stratejik öneme sahip olan Sarakib'in 10 kilometre uzağında yer alıyor.

Aynı zamanda Suriye ordusu, Halep'in güneybatısındaki köyleri ele geçirerek kuzeydoğudan kente doğru ilerliyor. Suriyeli askerler dün Hümeyra ve Halsa yerleşimlerini, bugün ise Zeytan köyünü ele geçirdi. Suriye ordusu bu şekilde M5 karayoluna doğru ilerliyor ve şu anda Sarakib'in yaklaşık 30 kilometre kuzeyinde bulunuyor.