27 Eylül 2024 Cuma

Suriye genelindeki can kayıpları 783'e yükseldi

Merkez üssü Maraş'ın Pazarcık ilçesi olan 7.7 büyüklüğündeki depremde Suriye'nin çeşitlibölgelerinden en az 783 kişi yaşamını yitirdi, binlerce kişi yaralandı.

Merkez üssü Maraş'ın Pazarcık ilçesi olan 7.7 şiddetindeki deprem Suriye'de de etkisini gösterdi. SANA'nın haberine göre, deprem sonucunda 783 kişi hayatını kaybetti, 1089 kişi yaralandı.

Suriye'nin kuzeyinde farklı yerleşim yerlerinde ise en az 203 kişi hayatını kaybetti, yüzlercesi yaralandı. Buna göre, İdlib'de 100, Efrîn ile Halep'in kuzey ve batı kırsalında ise en az 103 kişi yaşamını yitirdi. Deprem sonucunda Suriye genelinde birçok bina yıkıldı ya da hasar aldı. Arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

ÖZERK YÖNETİM DAYANIŞMA ÇADIRLARI KURDU
Depremin Kuzey ve Doğu Suriye topraklarındaki etkisine dair açıklama yapan Özerk Yönetim Sağlık Konseyi Eşbaşkanı Ciwan Mistefa, bölgenin deprem bilançosunu açıkladı. Ciwan Mistefa'nın verdiği bilgilere göre, Halep'in Şêxmeqsûd mahallesinde 6 kişi yaşamını yitirdi, 33 kişi de yaralandı. Şehba'da 5, Kobanê'de 4, Minbiç'te ise 2 kişi yaralandı.

Ciwan Mistefa, özerk yönetim bölgelerindeki tüm hastanelerin olası durumlara hazır olduğunu söyledi.

OKUL VE KURUMLAR PERŞEMBEYE KADAR TATİL
Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi, halkın güvenliği için "sürekli çalışması gereken kurum ve merkezler dışında Özerk Yönetim'e bağlı tüm okul ve kurumların 9 Şubat Perşembe gününe kadar tatil edildiği" duyurusu yaptı.

Minbiç'e 30 kilometre uzaklıktaki, Fırat Nehri kıyısında bulunan Necim kalesi deprem sonucunda hasar gördü.

HALK TEDBİR AMAÇLI ÇADIRLARA NAKLEDİLDİ
Halep'in Şêxmeqsûd ile Eşrefiye mahalleri ve Kobanê'de dayanışma çadırları kuruldu. Depremde evleri hasar gören halk tedbir amaçlı bu çadırlara nakledildi.

ÇETELER DÜKKAN VE EVLERİ YAĞMALADI
Efrîn'in Cindirêsê ilçesinde depremi fırsat bilen çeteler ise başta kuyumcular olmak üzere birçok dükkan ve evi yağmaladı.