26 Eylül 2024 Perşembe

Sultan Abdulhamid Han Hastanesi'nde yangın: 1 hasta yaşamını yitirdi

Üsküdar'da bulunan Sultan Abdulhamid Han Eğitim ve Araştırma Hastanesinde henüz bilinmeyen bir sebeple yangın çıktı. 1 hasta yaşamını yitirirken, konuya ilişkin açıklama yapan SES, "Hem sağlık çalışanlarının hem de halkın sağlığının tehlikeye atıldığı bu koşullarda sağlık hizmeti verilmesi mümkün değildir" dedi.

Üsküdar'da bulunan Sultan Abdulhamid Han Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yangın çıktı. Saat 02.30 sıralarında hastanenin 6'ncı katında bulunan ameliyathane bölümündeki boş bir odada çıkan yangının sebebi henüz belirlenemedi.

Hastanede tedavi gören 109 hasta yangın sebebiyle çevredeki hastanelere sevk edilirken, durumu ağır olan bir hasta yaşamını kaybetti. Dumandan etkilenen 10 kişi de tedavi altına alındı.

Yangın yaklaşık 4 saatte söndürüldü. İstanbul Valiliği, olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldığını duyurdu.

SES: BU TÜR OLAYLAR MÜNFERİT OLMAKTAN ÇIKMIŞTIR
Yangına ilişkin yazılı açıklama yapan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), sağlık emekçileri, hasta ve hasta yakınlarına geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Kamu hastanelerinde daha önce yaşanan olaylar da göz önüne alındığında durumun münferit olmaktan çıktığı belirtilen açıklamada, "Yaşamlarımız bir süre daha beklenecek, ötelenecek durumda değildir. Seçim sonrasına bırakıldığına dair söylemlerle her an ne ile karşılaşacağımızı bilmediğimiz bir ortamda çalışmaya zorlanmaktayız. Hem sağlık çalışanlarının hem de halkın sağlığının tehlikeye atıldığı bu koşullarda sağlık hizmeti verilmesi mümkün değildir" ifadeleri kullanıldı.

Bu tür olaylar gerekçesiyle hastanenin alelacele başka bir yere taşınmasından endişe duyulduğu kaydedilen açıklamada, "İş sağlığı ve güvenliği açısından depreme dayanıklı, kamu sağlığını önceleyen hastaneleri şehirlerin uzağına taşımadan yerinde dönüşüm olacak şekilde yenilemek ve dönüştürmek, hastane idareleri, il sağlık müdürlüğü ve valiliğin sorumluluğundadır. Tüm yetkilileri görevlerini yerine getirmeye çağırıyoruz" denildi.