27 Eylül 2024 Cuma

Soylu'dan Elazığlılara tehdit: AFAD dışında yardımları kabul etmeyin!

İçişleri Bakarı Süleyman Soylu'nun 'AFAD dışında yardımları kabul etmeyin' açıklamasının ardından Elazığ Deprem Koordinasyonu'nun yardımları köyler tarafından reddedildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Elazığ Valiliği'nde basın toplantısı düzenledi.

Deprem bölgesine iletilmek istenen yardımlarla ilgili konuşan Soylu, "Türkiye'den şöyle bir talebimiz var; AFAD yönlendirmeyi yapmadan kimse Malatya ve Elazığ'a kendi başına bir şey göndermesin" ifadelerini kullandı.

Soylu'nun açıklamalarının ardından Valilik köyleri arayarak, AFAD dışındaki yardımları kabul etmeyin, yardımların kabul edilmesi durumunda Valiliğin yardımları keseceği tehdidinde bulunduğu bildirildi.

HDP ve ESP'nin de aralarında olduğu siyasi parti ve demokratik kitle örgütlerinin oluşturduğu Elazığ Deprem Koordinasyonu'na köylerin ihtiyaçları bildiriliyor. Soylu'nun tehdidinin ardından bazı köyler Elazığ Deprem Koordinasyonu'nun yardımlarını reddettiği öğrenildi.