27 Eylül 2024 Cuma

Sosyalistler Antakya'da halkla dayanışmayı yükseltiyor

Antakya'da depremzedelerle birlikte yaşam alanı oluşturan sosyalistlerin çalışmaları sürüyor. Sosyalistler yerel halkın da desteğiyle yaşam alanında kırtasiye odası, berber, ecza ve tedavi odası inşa etti. Çalışmalara 7'den 70'e yerel halk katılıyor.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) deprem gönüllülerinin, yardımların gitmediği ve halkın ihtiyaçlarının karşılanmadığı Antakya'nın Harbiye/Karye mahallesindeki çalışmaları sürüyor.

Halkla birlikte dayanışmayla yaşam alanı oluşturan sosyalistler, 7'den 70'e herkesin katılımıyla birlikte yaraları sarıyor. Sabahın erken saatlerinde duyuru panosu hazırlayan sosyalistler bilgilendirme yaptı ve gün içinde gerçekleşecek işlerin duyurusuyla, çalışmaya çağırdı.

Ardından depremzedelerle birlikte alanda yapılan temizlik sonrası, hep birlikte öğle ve akşam yemeği örgütlendi. Doktor ziyaretlerinin gerçekleşeceği alanda sağlık taramasının da yapılacağını belirten sosyalistler, öğlen saatlerinde de yerel halkla birlikte yaşam alanında kurdukları berberde çocukların saçlarını tıraş etti.

Çocukların da katılımıyla bebeklerin ihtiyacının karşılanması için paletler hazırlandı, sigara kullananların izmaritleri sokağa atmaması için kül tablası yapıldı.

Sosyalistler yerel halkın da desteğiyle yaşam alanında kırtasiye odası, berber, ecza ve tedavi odası inşa etti.