27 Eylül 2024 Cuma

Sosyalistler AFAD'ın uğramadığı alanların ihtiyacını karşıladı

Depremin 4. gününde Antakya'ya gelen AFAD yıkımın ve ihtiyacın olduğu alanlara değil valiliğin yönlendirdiği bölgelere gidiyor. Çok sayıda alanda susuzluk çeken, çadırı olmayan halk seralarda yatıyor. Sosyalistler AFAD'ın uğramadığı yerlere yardım götürdü.

Antakya'yı yerle bir eden deprem 4. gününde. Yardımların sınırlı ulaştığı kentte AFAD enkaz bölgelerinde değil yıkımın olmadığı alanlarda. Gelen AFAD ekibi Armutlu mahallesi gibi yıkımın ve yardım ihtiyacının olduğu bölgelere değil Valilik kararıyla başka alanlara yönlendiriliyor.

Defne ilçesinin Harbiye ve Karye mahallesi yerle bir ve enkazlar altında cenazeler bekliyorken AFAD ekipleri bugün geldi. Ancak AFAD'ın konumlandığı yerlerde yıkılan bir bina yokken çadır kuruldu, yardımlar dağıtıldı. Ancak yıkımın gerçekleştiği mahallelere AFAD uğramadı.

Hüseyinli Mahallesine de AFAD uğramadı, çalışmalar da başlamadı. Mahalleli günler sonra yardım TIR'larıyla gelenler sayesinde içme suyuna erişim sağladı. Günlerdir yardım gelmediği ve çadır kuramadığı için mahalleli serada kalıyor.

Hancağız Mahallesinin 7502 sokağı da yıkımın yoğun olduğu nokta. Ancak buraya da günlerdir ne yardım ne de arama-kurtarma ekipleri uğramamış. Suruç şehidi Okan Pirinç'in ailesinin de yaşadığı sokakta halk evlere giremediği için serada yaşıyor. Mahalleli, "Buraya kimse uğramadı yemek de istemiyoruz ama çok soğuk oluyor. En büyük ihtiyacımız çadır" dedi.

Kentte elektrik ve su yok. Hava geceleri eksi derecelere düşüyor. Depremde ölmeyen halk soğuklarla ve susuzlukla mücadele ediyor.