29 Eylül 2024 Pazar

SKM: Çocuklar sahte bayram değil, özgür bir gelecek istiyor 

23 Nisan dolasıyla açıklama yapan SKM, AKP'nin cinsel istismarı ve küçük yaşta evlilikleri meşrulaştıran "çocuk düşmanı politikalarına" dikkat çekti. SKM, "Çocuklar sahte bayram istemiyor, özgür bir gelecek istiyor" dedi.

Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM) 23 Nisan dolasıyla yaptığı açıklamada iktidarın çocuklara yönelik politikalarına dikkat çekti.

'DEVLETİN ÖNCELİĞİ ÇOCUKLAR DEĞİL...'
23 Nisan'ın resmi olarak çocuk bayramı olduğunu hatırlatan SKM, "Çocuklara bir günlük, göstermelik olarak bakanların, cumhurbaşkanının koltukları bırakılıp sanki bu ülkede onlara çok değer veriliyormuş gibi ikiyüzlü bir politika izleniyor" dedi. Korona salgını günlerinde devletin önceliğinin çocuklar değil, erkek egemenliğini korumak, sermayenin varlığını sürdürmek ve 4+4+4 uygulaması ile küçük yaşta zorla evlendirilen kız çocuklarının sayısını arttırmak olduğu vurgulandı.

SKM, açıklamasında şunları kaydetti: "OHAL'i fırsat bilerek çocuk istismarını meşrulaştıran yasalar geçirdiler. Ensar Vakfı'nda onlarca çocuk nitelikli cinsel istismara uğradı. Ensar Vakfı'nı kapatmak yerine dönemin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu 'Bir kereden bir şey olmaz' diyerek, istismarı hem kabul etti hem de meşrulaştırdı. Ensar Vakfı ile MEB bazı ortak projelere imza atıyor, bu işbirliği bile çocuk istismarına zemin hazırlıyor. Tüm bunlar devletin çocuk düşmanı politikasını gösteriyor.

'SARAY SALGIN KRİZİNİ FIRSATA ÇEVİRMEYE ÇALIŞIYOR'
"Dünya pandemi ile uğraşırken Saray, krizi fırsata çevirerek çocuk istismarını meşrulaştıran, küçük yaşta kız çocuklarını zorla evlendiren yasaların meclisten geçirmeye çalışıyor. Medya çocuk yaşta evlenenlerin, istismar saldırısı sonrası evlenmek zorunda kalan kız çocuklarının mutlu olduğu propagandası yapılıyor. Hiçbir önleyici tedbir almadan infaz yasası ile tahliye edilen birçok erkeğin ne kadar tehlikeli olduğu ortada. 9 yaşındaki Ceylan annesine şiddet uyguladığı için tutuklanıp ve bir yılın ardından tahliye olan babası tarafından öldürüldü.

"Devlet çocuklara sağlıklı yaşam ve eşit bir gelecek oluşturmak yerine politikalarını erkek egemen sermaye düzeninden yana kuruyor. Bu ikiyüzlü politikalarla sahte bir çocuk bayramı kutlaması yapıyor. Ama bilmelidirler ki kadınlar çocuk istismarını meşrulaştıran yasalara izin vermeyecektir. Pandemi günlerinde bu yasa karşısında sokaklarda olacağız. Erkek egemen sermaye düzeni yıkılmadan ne çocuklar özgür olabilir ne de toplum…"