27 Eylül 2024 Cuma

SKB'den yardım kampanyası

Avrupa Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB), Maraş ve Antep'te meydana gelen depreme ilişkin yardım kampanyası başlattı: "Deprem felaketinde, sevdiklerini, çocuklarını, eş, dost ve yakınlarını yitirenleri bir an unutmayarak, onlarla dayanışma içinde olmaya çağırıyoruz."

Maraş ve Antep'te meydana gelen depremlerin ardından 10 ilde büyük bir yıkım meydana geldi. Yıkımın en yoğun olduğu kentlerle dayanışma kampanyası başlatan Avrupa Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB), konuya ilişkin "Savaş ve ranta dayalı ekonomi ve siyaset halklarımız için depreme ve katliama dönüştü! Dayanışmayı büyütelim!" başlıklı açıklama yaptı.

Açıklamada, "6 Şubat günü Kürdistan merkezli Maraş ilinde yaşanan depremde binlerce insanımız, canımız, kadınlar, çocuklar korkunç biçimde hayatını kaybetti. İkiyüzbin insanımız yardımlar gitmediği için göçük altında soğukta ölümü bekliyorlar. Halklarımız 'yardım edin' çığlıklarını başta devlete yaparak isyanda. Rantçı, halk düşmanı devlet, helikopterleri, binlerce yardım ekiplerini, iş makinelerini, çadırları, bir tas çorbayı ilk andan itibaren deprem bölgesine götürmediği için katliamın büyümesini izliyor" denildi.

Bu depremin büyük kayıplara ve felakete yol açmasının nedeninin faşist AKP-MHP iktidarı olduğu vurgulanan açıklamada, "Yıllarca ranta ve savaşa para aktarıldı. Deprem için toplanan vergiler saraya savaşa, yandaşa aktarıldı! Bir bombanın maliyeti ile övünerek hiç bir hazırlık yapmayarak, halklarımız için adeta bir enkaz hazırladılar. Sömürgeci Türk devleti işçi emekçilerden toplayarak oluşturduğu bütçeyi  Kürdistan’a, Rojava’ya bombalar yağdırmak için, kimyasal silahları ve insansız hava uçaklarını kullanmak ve işgal yapmak için kullandı. Savaş ve rant politikalarıyla halklarımıza enkaz ve ölümü hazırladılar! Biz yaraları saralım! dayanışmayı örgütleyelim! Gün; dayanışmayı en üst düzeye çıkarma günüdür" diye kaydedildi.

Avrupa Sosyalist Kadınlar Birliği açıklamasının devamında, "Deprem felaketinde, sevdiklerini, çocuklarını, eş, dost ve yakınlarını yitirenleri bir an unutmayarak, onlarla dayanışma içinde olmaya çağırıyoruz. Yardımlarınızı AVEG-KON'a bağlı ülkelerde açılan İBAN hesaplarına göndererek depremzedelere ulaştırılmasını sağlayın! Dayanışma yaşatır!"