27 Eylül 2024 Cuma

Sinop NKP: Bu dava basit bir 2911 davası değil, ÇED davasıdır

Sinop'ta yapılması planlanan NGS projesinin ÇED toplantısına katılmak isteyen TMMOB ve NKP üyelerine polis saldırmış ardından dava açılmıştı. Konuyla ilgili bası açıklaması yayımlayan NKP-Sinop "Bu dava basit bir 2911'e muhalefet davası değil bir ÇED davası olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Nükleer Karşıtı Platform (NKP) Sinop'ta yapılması planlanan Nükleer Güç Santrali'nin (NGS) ÇED raporunun hazırlanacağı toplantıya katılmak isteyen TMMOB ve NKP üyesi 17 kişiye dava açılmasıyla ilgili bir açıklama yayımladı.

Sinop'a 13 km mesafedeki Sinop Üniversitesi Uygulama Oteli Konferans salonunda yapılan ÇED toplantısına katılmak isteyen 400 kişi, toplantı yerine yaklaşık 1,5 kilometre mesafede polis tarafından durdurulmuştu.

Sinop'ta NGS projesine karşı çıkan avukatlar ve Sinop NKP sözcüsünün de katıldığı bir grup Sinop Valisi ile görüşmüş, ardından tüm engellemelere rağmen 174 kişi Sinop Valiliği'ne şikâyet dilekçelerini vermişti.

Konuyla ilgili bir açıklama yayımlayan NKP-Sinop "Bu olayın üzerinden 18 ay sonra 17 arkadaşımıza dava açıldığı tebliğleri gelmiş ve 21 Ocak 2020 tarihinde yargılanmak üzere 2911'den dava açılmıştır. Bu dava basit bir 2911'e muhalefet davası değil bir ÇED davası olduğunu düşünüyoruz” dedi.